25 rezultatų ieškant "gaminti"

Makaronai su plekšne

Filė pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite riebalus tol, kol jie pagels ir ištirps. Sudėkite filė ir apkepkite iš abiejų pusių tol, kol gražiai paruduos. Apibarstykite smulkintais raudonėliais ir parmezanu, apšlakstykite alyvų aliejumi. Greta filė gabalėlių supilkit..

Recepto vertinimas: 0

Virtas triušis padaže

Papjautam triušiui išimkite vidurius, išplaukite ir skerdieną sukapokite į keturias dalis.Seniems triušiams nulupkite plėvę. Taip paruošt triušieną dėkite į verdantį vandenį, pridėkite morkų, petražolių ir svogūnų. Kai užverda, pasūdykite ir baikite virti. Išvirtą triušien..

Recepto vertinimas: 4

Grybų ir virtų bulvių bandelės

Šviežius grybus ištroškinti savo sultyse, ataušinti ir sumalti mėsmale kartu su virtomis bulvėmis. Į masę sudėti likusius produktus, pasūdyti ir išmaišyti. Drėgnomis rankomis suformuoti apvalias bandeles, sudėti jas į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol iškils. Išvirusias ..

Recepto vertinimas: 0

Raganos kepsnys

Sviesta istrinti su cukrumi ir kiausiniu. Kepimo miltelius ismaisyti su grietine ir sudeti i sviesta. Taip pat sudeti vanilini cukru, cinamona, miltus ir gerai ismaisyti bei isminkyti. Tesla padalyti i dvi dalis. Viena dali iskocioti ir padeti i tortine. Kita dali padaryti lyg juostele ir uzdejus an..

Recepto vertinimas: 5

Marinuotos paprikos

Paprikos supjaustomos 1x1 cm kubeliais. Alyvų aliejus pakaitinamas keptuvėje, sudedamos paprikos ir kepama ant didelės ugnies, vis sukrečiant keptuvę. Užpilamas sirupas, įpilama obuolių acto, įberiama druskos, pipirų. Žiūrėkite, kad paprikos nesuminkštėtų, jos turi likti pokietės. ..

Recepto vertinimas: 0

Saldžiarūgštis varškės padažas

Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, sudėti likusius produktus, prieskonius ir gerai išplakti. Padažą patiekti prie paukštienos, triušienos ir laukinių žvėrių mėsos. Prie paukštienos ir triušienos valgių padažą gaminti saldesnį ir švelnesnio skonio, prie laukinių paukš..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintos duonos gira

Duona supjaustoma riekelėmis ir džiovinama. Išdžiovinta užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 5-6 valandas, paskui skystis nusunkiamas ir gira perkošiama per tankų sietelį, papildomai įpilama virinto vandens, kad būtų 10 litrų. Supilamas cukrus. Skystis atvėsinamas ir supilamos su..

Recepto vertinimas: 4

Šakotis

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama grietinėlės. Prieš..

Recepto vertinimas: 4

"Paukščių pieno" tortas

Prieš pradedant gaminti, reikia želatiną užpilti pienu. Varškė du kartus permalti mėsmale, cukrų, sviestą ir kiaušinius (trynius) išsukti iki purumo, paskui sudėt varškę, visus prieskonius ir viską išmaišyti. Paskui šildyti želatiną. Bliudelį su želatina, užpilta pie..

Recepto vertinimas: 5

Saldi kiaušinienė

Inde išmaišyti 1 šaukštelį miltų su 1/4 stiklinės pieno. Užvirinti 3/4 stiklinės pieno, supilti praskiestus miltus ir virti maišant 15 min. Nuimti nuo ugnies, palengva ataušinti. Suplakti kiaušinį su 1-2 šaukštelį cukraus, supilti į pieną su miltais, sumaišyti. Indą vėl pastat..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis kokteilis

Gaminti, visus komponentus sumaišant. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 3

"Rojaus" pyragas

Baltymus atskirkite nuo trynių. Du baltymus išplakite iki standumo. Kitus galite užšaldyti šaldymo kameroje ir prireikus iš jų gaminti kitokius desertus. Visus trynius sukite su cukrumi, kol masė taps puri. Apelsiną nuplaukite ir nutarkuokite geltonąjį žievės sluoksnį. Sviestą..

Recepto vertinimas: 0

Saldžiarūgštis varškės padažas

Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, sudėti likusius produktus, prieskonius ir gerai išplakti. Padažą patiekti prie paukštienos, triušienos ir laukinių žvėrių mėsos. Prie paukštienos ir triušienos valgių padažą gaminti saldesnį ir švelnesnio skonio, prie laukinių pauk..

Recepto vertinimas: 0

Medaus tortas (Jūratės)

Gaminti tešlą: į persijotus miltus sudėti visus komponentus ir užminkyti tešlą. Kepti apteptoje sviestu ir pabarstytoje maltais džiūvėsėliais tortinėje. Kepinį siūlu padalinti į tris apskritus lakšus. Galima ir atskirai kepti tris lakštus. Kremo komponentus sudėti į indą ir..

Recepto vertinimas: 0

Žuvies suktinukai su bulvių salotomis (Jūratės)

Žuvies filė supjaustyti gabalėliais po 80-90g porcijai. Paruošti įdarą: sutarkuoti sūrį, susmulkinti petražoles ir česnakus, mažais kubeliais supjaustyti moliūgą ar obuolius. Visus šiuos komponentus sumaišyti, dėti ant žuvies gabalėlių ir formuoti suktinukus. Juos pavolioti plak..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų kompotas su slyvaitėmis

Kubeliais supjaustytas cukinijas ir kaukazines slyvaites blanširuoti 75 laipsnių parūgštintame ir pasaldintame vandenyje 4-5min. Paruoštus produktus sudėti į stiklainius ir užpilti sirupu. Sirupui gaminti galima vartoti vandenį, kuriame buvo blanširuojamos cukinijos ir slyvaitės. ..

Recepto vertinimas: 0

ŽUVIS SU KARIO PADAŽU

Zuvies file atuildyti, supjaustyti gabaleliais, pabarstyti prieskoniais,druska bei palikti pastoveti kambario temperaturoje, kol pasiruosite kituspatiekalo ingridientus. Pievagrybius ir svoguna supjaustykite ir pakepinkitekartu kol graziai pagels aliejuje. Kario miltelius suberkite i grietine irgera..

Recepto vertinimas: 0

SALDŽIARŪGŠTIS VARŠKĖS PADAŽAS

Varske trinti, kol pasidarys vientisa mase, sudeti likusius produktus, prieskonius ir gerai isplakti. Padaza patiekti prie paukstienos, triusienos ir laukiniu zveriu mesos. Prie paukstienos ir triusienos valgiu padaza gaminti saldesni ir svelnesnio skonio, prie laukiniu pauksciu ir zveriu mesos - as..

Recepto vertinimas: 0

BALTAS TORTAS SU SPANGUOLĖMIS

Biskvito paruosimas: sumaisyti kiausiniu trynius,marmelada ir garuose istirpinta sokolada, i gauta mase sudeti labai gerai su cukrumi issukta sviesta, paskui persijotus miltus, kepimo miltelius,susmulkintus migdolu riesutus ir galiausiai - iki standziu putu isplaktus kiausiniu baltymus. Apvalios ska..

Recepto vertinimas: 0

Pyrageliai ''DŽIAUGSMAS''

TESLOS PARUOSIMAS:Uzkaitinti puoda ir i ji ipilti dvi stiklines pieno ir margarina. Kai viskas uzverda suberti miltus ir is karto greitai maisyti puoda is visu jegu beperstojo apie 4 min. Tada misini perdeti i koki nors kita inda ir viska plakti mikseriu, plakant sudeti 8 kiausinius. Tada tesla pade..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių sultys

Uogas paruosti kaip kompotui. Geriausiai sultis gaminti sulciapuodyje. Supiltas uogas apibarstyti cukrumi, kad geriau issiskirtu sultys. Pripildytus sulciu butelius tuoj pat sandariai uzkimsti ir atvesinti. Sultis laikyti tamsioje, vesioje ir sausoje patalpoje...

Recepto vertinimas: 1

Mėlynės šaltanosiams

Uogas perrinkti, nuplauti ir leisti vandeniui gerai nuvarveti. Vandeniui nuvarvejus, melynes supilti i emaliuota inda sluoksniuojant su cukrumi ir 1-1,5 vai. palaikyti nelabai karstoje orkaiteje arba per nakti kambario temperaturoje.Cukrui istirpus, uogas sudeti i paruostus pasterizacijai stiklainiu..

Recepto vertinimas: 1

Trešnių sultys su minkštimu

Nuplautas tresnes, geriau be kauliuku, kaitinti 60-70 C temperaturoje, kol suminkstes. Tuomet pertrinti per asutini ar plastmasini tinkleli. Sultis su minkstimu reikia gaminti greitai, nes trinant i zaliava patenka daug oro, todel ji gali patamseti ir suirti nemazai vitaminu. Kad sultys nepatamsetu,..

Recepto vertinimas: 0

Durniukai

Nuskustas bulves sutarkuojame smulkia bulviu trintuve.Truputeli nusunkiame. Dedame varske, krakmola ir manu kruopas. Viska gerai isminkome. Tesla turi gautis tokio kietumo kaip cepelinu. Dedame i verdanti vandeni ir verdame 15-20 min. PADAZAS: Kubeliais supjaustyta sonine apkepiname. Baigiant kepti..

Recepto vertinimas: 4

Sveikas zuvies receptas

Zuvies gabaliukus reikia pamirkyti marinate, paruostame is citrinu sulciu (galima lygiomis dalimis skiesti su vandeniu), pridejus svogunu, cesnaku, lauro lapeliu, kitu prieskoniu pagal skoni ir sezona, taciau ne gramo druskos (galite prideti ir druskos, bet tada jau nesiskaitys, kad sveikas zuvies r..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: gaminti