25 rezultatų ieškant "kakavos"

Šokoladiniai irisai

Grietinėlė įkaitinama 18-20 cm skersmens puode. Šokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi ir kakavos milteliais įmaišomas į grietinėlę ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maišyti, nes tyrė gali prisvilti. Forma išklojama plėvele arba rūpestingai ištepama aliejumi. Šok..

Recepto vertinimas: 0

Triufeliai

Sviestą išsukti su cukrumi, įdėti kiaušinio trynį. Soda nugesinti su actu, įdėti sviestą, miltus ir viską išminkyti kol gausis vientisa masė - tešla.Iš tešlos darome nelabai didelius rutuliukus ir pašauname į orkaitę. Kepame vidutinėje temperatūroje, kol gražiai apskrus. Praau..

Recepto vertinimas: 0

Triufeliai iš šokolado

Šokoladą susmulkinti, išlydyti, įdėti supjaustytą smulkiais gabaliukais sviestą, išmaišyti, praaušinti, supilti į ataušusią kavą. Paskui pilame grietinėlę, įlašiname romo esencijos, įpilame brendžio ar įmaišome kokoso drožlių. Masę valandai įdedame į šaldytuvą. Paskui i..

Recepto vertinimas: 3

Vafliniai pyragėliai

Vandens vonelėje pakaitinamas dubenėlis su susikristalizavusiu medumi.Medui ištirpus įberiamas cukrus, sudedamas gabalėliais pjaustytas sviestas ir maišoma, kol jie ištirps.Sudedami kapoti riešutai, kakavos milteliai, miltai, prieskoniai ir, intensyviai maišant, kaitinama apie 10 min. Par..

Recepto vertinimas: 0

Margieji sausainėliai

Kiaušinis išplakamas su cukrumi ir grietine. Soda ar kepimo milteliai užgesinami kefyru ar actu. Viskas išsukama. Subėrus sijotus miltus minkoma, kol tešla nelimpa prie rankų, Tešla padalijama į dvi dalis: į vieną dalį suberiami kakavos milteliai ir viskas dar kartą išminkoma, o į ki..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Mariola"

Pruošti 3 stiklines. Į kiekvieną įpilti po 3 šaukštelius žalatinos, ištirpdyti trupučiu šalto vandens ir iki pusės stiklinės pripilti verdančio vandens. Ištirpdyti margariną ir lygiomis dalimis supilti į stiklines, atšaldyti. 7 trynius ištrinti su 7 šaukštais cukraus ir supilti ..

Recepto vertinimas: 0

Slyvų tortas

Trynius ištrinti su cukrumi, supilti citrinos sultis. Baltymus standžiai išplakti, supilti į trynius ir, lengvai maišant, berti miltus. Iš vientisos tešlos masės mažoje tortinėje iškepti 2 vienodus blynus. Anksčiau pamirkytas slyvas nusausinti ir supjaustyti juostelėmis. Iš pieno, ..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas "Diena ir naktis"

Užmaišyti tešlą ir ją padalinti pusiau. Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais. Iškepti vieną tešlos dalį. Į likusią tešlą įdėti 2 šaukštus kakavos, gerai išmaišyti ir iškepti. Abi dalis perpjauti pusiau ir pertepti kremu. Glajų virti ant silpnos ugnies,..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su kakava, šokoladu ir bruknėmis

Kiaušinių baltymus ir trynius atskirti. Trynius su cukrumi išsukti iki purumo. Miltus išmaišyti su kakava bei kepimo milteliais ir nuolat maišant suberti į trynius. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo ir atsargiai išmaišyti su tryniais. Tešlą sukrėsti į rieb..

Recepto vertinimas: 5

Keksas "Zebras" (Skirmantės) (foto)

Įkaitinti orkaitę iki 170 C. Paruošti 20 cm skersmens apvalią formą. Persijoti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais. Įmušti kiaušinius į miltus, suberti cukraus pudrą ir greitai maišyti iki kreminės konsistencijos. Įpilti išlydytą sviestą, kondensuotą pieną, vanilė..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladinis tortas su mandarinais (Jūratės) (foto)

Kiaušinio baltymus gerai išplakti iki standumo su dalimi cukraus, vanil. cukrumi. Su kita dalimi cukraus iki baltumo išplakti trynius. Į miltus įmaišyti kep. miltelių, sukrėsti grietinę, plaktus trynius, baltymus. Išmaišius sukrėsti į kep. popieriumi išklotą formą ir kepti orkaitė..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladiniai migdoliniai keksiukai

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Paruoškite 8-10 popierinių formelių. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinių trynius ir cukrų iki balkšvos ir tirštos masės. Įmaišykite miltus, kepimo ir kakavos miltelius. Dideliame inde suplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Supilki..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladiniai bučinukai su lazdynų riešutais

Dideliame dubenyje suplakite sviestą, vanilę, cukrų ir kiaušinį iki balkšvos ir tirštos masės. Įmaišykite miltus, lazdynų riešutus ir kakavos mitelius ir suminkykite standžią tešlą. Suformuokite iš tešlos rutulį ir suvyniokite jį į plėvelę. Atvėsinkite šaldytuve 1 valandą..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis pyragas su varškės kremo glajumi

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais 23 cm skersmens atidaromą formą. Į didelį dubenį suberkite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius. Elektriniu plakikliu vidutiniu greičiu suplakite sviestą ir cukrų iki grietinės tirštumo masės. Po..

Recepto vertinimas: 3

Šokoladinis paplotis su grietinėle ir braškėmis

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Ištepkite sviestu 23x12 cm kepimo formą. Ištirpinkite 125 g šokolado prikaistuvyje dvigubu dugnu, įstatytame į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Dideliame dubenyje suplakite 3 kiaušinius su puse normos cukraus iki balkšvos ir tirštos masės. Įma..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinis vyniotinis

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu 35 cm skersmens vyniotinio formą. Išklokite kepimo popieriumi. Ištirpinkite šokoladą prikaistuvyje dvigubu dugnu, įstatytame į puodą su lėtai verdančiu vandeniu. Nukelkite nuo ugnies. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinių tryni..

Recepto vertinimas: 0

Švarcvaldo vyšnių tortas

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Biskvitinei tešlai skirtų kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išplakti kartu su 6 šaukštais karšto vandens, paprastu bei vaniliniu cukrumi. Baltymus su druska išplakti iki standžių putų ir dėti ant trynių masės. ..

Recepto vertinimas: 2

Šokoladinis vyniotinis su abrikosais ir grietinėle

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir kartu su medumi bei 3 šaukštais drungno vandens suplakti į vientisą masę. Miltus sumaišyti su kakavos milteliais ir trynių mišiniu. Įmaišyti išplaktus baltymus. Tešlą tepti ant skardos, iškloto..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Tiramisu“ su kiviais

Orkaitę įkaitinti iki 200-220°C temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti iki purios masės. Persijoti cukraus pudrą ir po truputį suberti į trynių masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai išmaišyti su trynių mase. Ant kiaušinių mas..

Recepto vertinimas: 1

Kavos ir migdolų tortas su varške ir mascarpone sūriu

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Trynius iki purios masės išplakti su cukrumi. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, persijoti ant trynių masės. Suberti maltus migdolus ir sudėti baltymus. Viską ats..

Recepto vertinimas: 4

Plikyti pyragėliai su kakavos ir grietinėlės kremu

250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei vaniliniu cukrumi. Suberti miltus ir maišyti, kol susidarys prie puodo kraštų nelimpantis tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltas apnašų sluoksnis. Tešlą sudėti į dubenėlį ir įmušti kiaušinį. Ją ataušinti. Paskui vieną..

Recepto vertinimas: 0

ŠOKOLADINIAI IRISAI

Grietinele ikaitinama 18-20 cm skersmens puode. Sokoladas smulkiai sutrupinamas, su cukrumi ir kakavos milteliais imaisomas i grietinele ir 4-5 minutes pavirinama. Verdant nepaliaujamai maisyti, nes tyre gali prisvilti. Forma isklojama plevele arba rupestingai istepama aliejumi. Sokoladiniu irisu ty..

Recepto vertinimas: 2

TORTAS "MARIOLA"

Paruosti 3 stiklines. I kiekviena ipilti po 3 saukstelius zelatinos, istirpdyti trupuciu salto vandens ir iki puses stiklines pripilti verdancio vandens. Istirpdyti margarina ir lygiomis dalimis supilti i stiklines, atsaldyti. 7 trynius istrinti su 7 saukstais cukraus ir supilti pirmos stiklines tur..

Recepto vertinimas: 0

Kakavos kremo bokštas

Is pieno, manu, cukraus ir kakavos isverdame kose.Atvesusia ja suplakame su sviestu ir konjaku. Dubeni isklojame 6 ananasu griezineliais, o likusius supjaustome ir jmaisome i krema. Krema sukreciame i dubeni ir 2 vai. Paliekame saltai. Patiekdami boksta iskreciame is dubens ir papuosiame plakta pasa..

Recepto vertinimas: 0

ŠOKOLADINIS LIKERIS

I stiklaini supilti kakavos miltelius, tarkuota sokolada, vanilina ir susmulkintus migdolus. 530 ml spirito praskiesti su 500 ml vandens ir viska supilti i stiklaini. Viska gerai suplakti ir palikti 15 paru pastoveti. Kiekviena diena butina pamaisyti.Po to gerima perkosti ir i ji supilti likusi spir..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: kakavos