15 rezultatų ieškant "kietumo"

Skruzdėlynas

: Glaistas Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas. Tešla Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 - 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo (permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriausia ..

Recepto vertinimas: 4

Salotų krepšeliai

Į miltus įberiame druskos, cukraus, sudedamas išplaktas kiaušinis, šiek tiek pašildyto sviesto, įpilama pieno ar vandens ir suminkoma vidutinio kietumo tešla. Paskui ji plonai iškočiojama, išspaudžiami ploni paplotėliai ir sudedami į riebalais išteptas formeles. Kepama vidutinio kar..

Recepto vertinimas: 3

Baršteliai su ausytėmis

Burokėliai išverdami, nulupami ir stambiai sutarkuojami. Iš mėsos, pakepintų prieskoninių daržovių, prieskonių ir džiovintų grybų išverdamas sultinys. Kai mėsa suminkštėja, sultinys perkošiamas, parūgštinamas citrinos rūgštimi ir užplikoma juo burokėliai ir duona. Uždengus ..

Recepto vertinimas: 0

Laužiukai

Iš visų tešlai skirtų produktų su pienu užminkoma tešla tokio kietumo kaip skryliukams. Iškočiojamas 2 mm storio lakštas, ratuku supjaustoma 1—1,5cm pločio 12—15cm ilgio juostelėmis, sudedama į pamiltuotą skardą ir iškepama. Tyrei aguonos išbrinkinamos, nupylus vandenį, d..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotas lakštinis su varške

Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkoma vidutinio kietumo tešla (kaip skryliams). Labai gerai išminkyta tešla išmušama kočėlu ir plonai iškočiojami 1—2 keturkampiai lakštai. Kiekvienas lakštas patepamas tirpytu sviestu, uždedamas varškės įdaro sluoksnelis ir suvyniojama. Galai u..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotas lakštinis su varške (Jūratės)

Iš miltų, pieno suminkoma vidutinio kietumo tešla (kaip skryliams). Labai gerai išminkyta tešla plonai iškočiojama. Daromi 1-2 lakštai. Paviršius patepamas tirpdytu sviestu, uždedamas varškės įdaras ne iki pat kraštų. Tešlos kraštus užlenkus suvyniojama. Galai sulipdomi plaktu ki..

Recepto vertinimas: 0

Skruzdėlynas

Glaisto gaminimas. Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas. Tešlos ruošimas. Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 – 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo(permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriaus..

Recepto vertinimas: 3

Vidutinio kietumo biskvitinė tešla

Sviestą išplakti iki purios masės. Pakaitomis suberti cukrų ir įmušti kiaušinius. Plakti, kol masė pasidarys puri. Suberti visus prieskonius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Jei reikia, įpilti šiek tiek pieno. Tešla turi būti gana tiršta. Ją dėti į riebalais išteptą b..

Recepto vertinimas: 0

Vidutinio kietumo mielinė tešla

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą, į jį sutrupinti mieles, įberti 50 g cukraus ir pilti drungną pieną. Atsargiai išmaišyti kauburėlio vidurį. Jį apibarstyti miltais ir uždengus 15 min. laikyti šiltoje, be skersvėjų vietoje. Pavir..

Recepto vertinimas: 3

Paprasta sluoksniuota tešla

Šaltą sviestą supjaustyti labai plonai ir dėti į 50 g miltų. Viską trumpai paminkyti rankomis, suformuoti keturkampį, suvynioti į pergamentinė popierių ir padėti šaltai. Likusius miltus persijoti ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą ir į jį suberti druską, s..

Recepto vertinimas: 3

Plikytos tešlos pyragėliai su grietinėlės įdaru

Tešlai 125 ml vandens užvirinti su sviestu arba margarinu bei druska. Puodą nukelti nuo viryklės. Į skystį iš karto suberti miltų ir krakmolo mišinį. Puodą vėl statyti ant viryklės ir maišyti tol, kol susiformuos nuo puodo kraštų lengvai atsiskiriantis tešlos gniužulas bei ant pu..

Recepto vertinimas: 4

Daržovių sriuba su naminiais makaronais

Į verdantį sultinį sudedame porus, šiaudeliais pjaustytą papriką ir kubeliais pjaustytą salierą. Verdame apie 2 min. Tada sudedame stambesniais kubeliais pjaustytas cukinijas ir suberiame kukurūzus bei smulkintus pomidorus. Įberiame prieskonių. Makaronams ir miltų, druskos, cukraus..

Recepto vertinimas: 3

DARŽOVIŲ SRIUBA

I verdanti sultini sudedame smulkintus porus, siaudeliais pjaustyta paprika ir kubeliais pjaustyta saliera. Uzverdame, verdame 2 minutes. Tada sudedame stambesniais kubeliais pjaustytas cukinijas ir suberiame kukuruzus bei pomidorus. Iberiame prieskoniu. Patiekdami idedame 30 g virtu makaronu. Gamin..

Recepto vertinimas: 0

Durniukai

Nuskustas bulves sutarkuojame smulkia bulviu trintuve.Truputeli nusunkiame. Dedame varske, krakmola ir manu kruopas. Viska gerai isminkome. Tesla turi gautis tokio kietumo kaip cepelinu. Dedame i verdanti vandeni ir verdame 15-20 min. PADAZAS: Kubeliais supjaustyta sonine apkepiname. Baigiant kepti..

Recepto vertinimas: 4

Bezė (pyragaičiai su baltymų kremu)

Miltus sumaisyti su soda ir persijoti. Sviesta issukti iki vientisos mases. Tada i ji dalimis deti cukru, paskui po viena kiausini. Viska issukti iki purios mases, kol istirps cukrus. Baigiant sukti supilti esencija. Tada suberti miltus ir greitai uzminkyti tesla.Palaikyti saldytuve 10-30min. Iskoci..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: kietumo