24 rezultatų ieškant "kita"

Salotos Antipasto

Į mažą indą supilkite aliejų ir pakepinkite svogūnus. Į kitą indą supilkite vyno actą, vandenį, žoleles, sausas garstyčias, druską, pipirus, skrudintus linų sėmenis, artišokų marinatą ir viską gerai išmaišykite. Dideliame dubenyje sumaišykite salotas, alyvuoges, artišoko še..

Recepto vertinimas: 0

Anties krūtinėlė su apelsinų padažu

Riebioje anties krūtinėlės pusėje šiek tiek įpjaukite odą (rombo formos) ir tą pačią pusę kepkite įkaitintoje keptuvėje tol, kol taps auksinės spalvos. Tuomet ją apverskite ir vieną minutę pakepkite, o po to vėl apverskite ir pašaukite į orkaitę trims minutėms. Neperkepkite, p..

Recepto vertinimas: 0

Dorados su apelsinais

Žuvis pašlakstyti citrinos sultimis, įtrinti druska, pipirais. Petražoles, pjaustytus česnakus sudėti į vidų. Supjaustyti salierus. Iš apelsino išspausti sultis. Kitą nulupti ir pašalinti baltas atplaišas. Papriką įpjauti, išvalyti sėklas, nuplauti ir susmulkinti. 4 šaukštuose al..

Recepto vertinimas: 4

Voveraičių ir vištienos užkepėlė su grietinėle

1. Iškepame arba išverdame vištieną su prieskoniais (kad šie įsigertų į mėsą), jei kepame tai apibarstome ir kmynais.Tinka “vakarykštė” vištiena. Nuimame nuo kaulų mėsą -smulkiai supjaustome. 2. Išverdame bulves (žinoma su druska arba sultinio kubeliu).Galima bebaigiant virti id..

Recepto vertinimas: 3

Porų sriuba

Į vandenį supilti viskį, suberti peletrūnus, cukrų, sudėti vištieną, jautieną, šoninę ir palikti nakčiai. Slyvas vandenyje užmerkti. Kitą dieną į puodą su mėsa sudėti vieną supjaustytą porą, svogūną, įberti druskos, pipirų ir virti apie 2 valandas. Tada mėsą supjaustyti ..

Recepto vertinimas: 0

Lengvas obuolių pyragas

Iš visų išvardintu produktų suminkyti tešlą ir 30 - 40 minučių šaldytuve. Vėliau tešlą padalyti į dvi nelygias dalis. Didesniąją dalį įtiesti į aliejumi išteptą skardą ir subadyti peiliu. Obuolius supjaustyti skiltelėmis ir išimti sėklas. Obuolių skilteles sudėti ant ..

Recepto vertinimas: 3

Margieji sausainėliai

Kiaušinis išplakamas su cukrumi ir grietine. Soda ar kepimo milteliai užgesinami kefyru ar actu. Viskas išsukama. Subėrus sijotus miltus minkoma, kol tešla nelimpa prie rankų, Tešla padalijama į dvi dalis: į vieną dalį suberiami kakavos milteliai ir viskas dar kartą išminkoma, o į ki..

Recepto vertinimas: 0

Plikytiniai

Vanduo užvirinamas su sviestu. Šiuo karštu skysčiu užplikomi miltai ir intensyviai maišoma, kol tešla atšoka nuo dubenėlio kraštų. Tada po vieną įmušami kiaušiniai. Paruošta tešla neblogai išlaiko formą (būna neperskysta ir nekieta). Ant riebalais išteptos skardos drėgnu šauk..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos sriuba

Šlaunelę ir ryžius sudedame į puodą ir verdame apie 15 minučių. Tada šlaunelę ištraukiame, nuimame mėsą, supjaustome norimais gabaliukais ir sudedame į ryžius. Kartu įdedame ir šaldytas daržoves. Dar paverdame apie 5 minutes. Jei daržovės nešaldytos, dedame virti kartu su mėsa..

Recepto vertinimas: 0

Bulviniai vėdarai

Tarkių masę paruoskite kaip kugeliui ir per specialų piltuvėli ar tiesiog su saukstu sukimskite į isvalytas ir gerai ismirkintas žarnas. Galus užriskite siūlu ar susmeikite mediniu smeigtuku, pirmiau vieną galą, o kai prikimsite - kitą. Neprikimskite žarnų pilnai, nes kepant vėdarai su..

Recepto vertinimas: 4

Vištienos salotos “Romantika“

Melioną perpjaukite per pusę. Is vienos pusės isimkite sėklas ir isskobkite vidų. Kitą meliono pusę nulupkite ir isimkite sėklas. Supjaustykite kubeliais.Sudėkite kubeliais pjaustytą vistieną, abrikosus, suberkite migdolus. Užpilkite jogurtu ir ismaisykit..

Recepto vertinimas: 1

Spurgos pavakariams (kropeliai)

Tešla ruošiama kaip mieliniam pyragui, tik ji turi būti daug minkštesnė. Kai užminkyta tešla pakyla, virimui riebalai įkaitinami, į juos pamirkytu metaliniu šaukštu leidžiamos norimo dydžio spurgos. Apverdama viena, paskui kita pusė. Iš riebalų išgriebiamos skylėtu graibštu ..

Recepto vertinimas: 0

"Paukščių pieno" tortas

Prieš pradedant gaminti, reikia želatiną užpilti pienu. Varškė du kartus permalti mėsmale, cukrų, sviestą ir kiaušinius (trynius) išsukti iki purumo, paskui sudėt varškę, visus prieskonius ir viską išmaišyti. Paskui šildyti želatiną. Bliudelį su želatina, užpilta pie..

Recepto vertinimas: 5

Ruginės duonos gira

Duona supjaustoma nedideliais gabaliukais, padžiovinama, pakaitinama, užpilama verdančiu vandeniu, uždengiama ir paliekama ataušti. Kai atauš, skystis iškošiamas, į jį sudedamas medus, ir gerai išmaišomas. Po to sudedamos mielės, ištrintos su šaukšteliu kvietinių miltų, ir tai, g..

Recepto vertinimas: 4

Omletas su morkomis

Morkas ir bulves smulkiai sutarkuoti. Svogūną supjaustyti kubeliais. Sudėti prieskonius. Keptuvėje ištirpdyti sviestą su aliejumi, sudėti tarkuotas daržoves ir kepti, kol apačia gražiai parus. Taip pat apkepti ir kitą pusę. Patiekiant pabarstyti petražolėmis. ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su kakava, šokoladu ir bruknėmis

Kiaušinių baltymus ir trynius atskirti. Trynius su cukrumi išsukti iki purumo. Miltus išmaišyti su kakava bei kepimo milteliais ir nuolat maišant suberti į trynius. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo ir atsargiai išmaišyti su tryniais. Tešlą sukrėsti į rieb..

Recepto vertinimas: 5

Jautiena drebučiuose (Ramunės)

Želatiną išbrinkiname ir ištirpiname 1 stiklinėje sultinio. Virtą jautieną supjaustome kubeliais ir sumaišome su puse kukurūzų. Kai sultinys su želatina atvėsta ir pradeda stingti, truputį jo įpilame į formą. Viduryje dedame dalį supjaustytos jautienos su kukurūzais, aplink apded..

Recepto vertinimas: 0

Jogurtinė žėlė (Violetos)

1. Į dubenį supilti jogurtą. 2. Į jogurtą supilti želė. 3. Gerai išmaišyti. 4. Įdėti į mikrobangų krosnelę ir pakaitinti. 5. Išimti ir vėl išmaišyti. 6. Kartoti 4 ir 5 punktus kol jogurtinis mišinys bus vientisas. Karstumo- karštas paliesti. 7. Supilti į indėlius ir kitą die..

Recepto vertinimas: 5

Varškės pyragas "Apelsinas" (Jūratės)

Įdarui: sumaišyti visus komponentus. Tešlai: sviestą išsukti su cukrumi, įmaišyti grietinę ir trynius. Suberti miltus, kuriuos prieš tai sumaišyti su kep. milteliais. Tešlą išminkyti, plonai iškočioti (maždaug 0,5cm), supjaustyti stačiakampiais. Skardą iškloti kep. popieriumi. P..

Recepto vertinimas: 0

Pusryčių sumuštinis (Ryčio)

Iš pradžių dešreles supjaustome į keturias juosteles (arba jeigu didelė tai pjaunam dar per pusę), pakepame keptuvėje. Tada išimame dešreles ir iškepame kiaušinius atskirai po vieną. Imame riekę batono ir dedame vieną kiaušinį, tada sudedame keptas dešreles ir patepame pomid..

Recepto vertinimas: 1

Tortas "Cortina"

Sausainius sumalkite švaria mėsmale arba susmulkinkite mikseriu. Trupinius išminkykite su sviestu (margarinu) ir 1 pak. vanilinio cuktraus. Masę dėkite į 24 cm skersmens tortinę ir išplokite lygiu sluoksniu. Paruoškite citrinų želė (pagal nurodymus ant pakelio) iš jos miltelių ir vyn..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių želė

Obuolius nuplauti, supjaustyti į 4 dalis ir virti. Karštus atsargiai nusunkti, kad sultys būtų skaidrios. Jei norite, kad želė būtų spalvota, į verdančius obuolius galite įmesti truputį aronijos ar juodųjų serbentų uogų. Sultis perpilti į didelį puodą, užvirinti, įberti cukrau..

Recepto vertinimas: 0

Tortas ''Generolas''

Gaminimas:margarina trinti su cukraus pudra kol istirpsta cukraus pudra, prideti miltu, kiausini, vanilinio cukraus ir sodos, tada ismaisyti ir baigi rankom minkyti tesla. Atskirti tesla i 3 lygias dalis, jas padeti i saldytuva ir daryti krema (jis parasytas apacioje), kai padarytas kremas kociojama..

Recepto vertinimas: 0

Anties krūtinėlė su apelsinų padažu

Riebioje anties krutineles puseje siek tiek ipjaukite oda (rombo formos) ir ta pacia puse kepkite ikaitintoje keptuveje tol, kol taps auksines spalvos. Tuomet ja apverskite ir viena minute pakepkite, o po to vel apverskite ir pasaukite i orkaite trims minutems. Neperkepkite, paruosta krutinele turet..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kita