25 rezultatų ieškant "nedidelis"

Špinatų blyneliai

Į virintą vandenį įdėti mėtų lapelius ir užšaldyti. Gautą ledo gabaliuką įdėti į taurę ir įpilti sumaišytus komponentus. Abrikosus suverti ant šiaudelio ir įdėti į taurę. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 0

Šaltibarščiai

Užminkykite tešlą ir 2 valandas palaikykite ją šaldytuve. Išėmę iškočiokite, dėkite į torto formą kiek pakeldamos kraštus. Kepkite 15 minučių iki 210 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Įdarui užplikykite aguonas, palaukite, kol atauš, ir sumalkite. Žieveles ir rie..

Recepto vertinimas: 4

Šaltibarščiai su rugštynėmis

Bulves nuplaukite šepetėliu, nušluostykite, patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir plikytais kmynais. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 40 min. Varškę išsukite su grietine, žalumynais ir sutrintu česnaku. Bulves įpjaukite ir įkrėskite į vidų varškės masės. Tada vėl dėkit..

Recepto vertinimas: 0

Avokadų salotos su medumi ir riešutais

Svogūną susmulkinti, maišyti su actu, druska, pipirais ir medumi, plakant po truputi supilti aliejų. Nuluptas avokadas perpjauti pusiau, pašalinus kaulus supjaustyti plonais griežinėliais ir pašlakstyti citrinos sultimis. Salotas susmulkinti, išdėlioti į lėkštutes, ant viršaus dėti a..

Recepto vertinimas: 0

Maltinukai su porais ir grybais

Sumaišykite džiūvėsius, vandenį, kiaušinį, druską bei prieskonius ir palikite10 min., kad išbrinktų. Sutarkuokite svogūną ir įmaišykite į džiūvėsių masę. Sudėkite mėsą ir gerai išmaišykite.Nuplaukite grybus bei porą ir supjaustykite. Aptepkite grybus keptuvėje, po to sube..

Recepto vertinimas: 0

File kepta ant iešmo

Nuo mėsos nugramdyti plėves ir supjaustyti gabalais, kad būtų patogu kepti ant iešmo. Mėsą su prieskoniais sudėti į fajansinį ar stiklinį indą, įpilti vyno ir 2--3 dienas laikyti šaltai. Paskui apdžiovinti, suverti ant iešmo ir sukiojant kepti virš žarijų. Kartkartėmis patepti i..

Recepto vertinimas: 0

Filė kepta ant iešmo

Nuo mėsos nugramdyti plėves ir supjaustyti gabalais, kad būtų patogu kepti ant iešmo. Mėsą su prieskoniais sudėti stiklinį indą, įpilti vyno, ir 2-3 dienas laikyti šaltai. Paskui apdžiovinti, suverti ant iešmo ir sukinėjant kepti virš žarijų. Kartkartėmis patepti ištirpintais ri..

Recepto vertinimas: 0

Ant iešmų keptos daržovės

Papriką nuplauname, supjaustome į 4 dalis ir išimame sėklas. Ketvirčius perpjauname skersai per pusę. Nulupame svogūną ir supjaustome į 8 dalis. Cukiniją nuplauname, nuvalome ir supjaustome skersai į 8 dalis. Pomidorus nuplauname, perpjauname į 4 dalis, išimame sėklas ir pašaliname ..

Recepto vertinimas: 0

Milano salotos su rūkyta žuvimi

Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje (apie 8-15 min.) ir perkoškite sieteliu. Nulupkite obuolius, išpjaukite jų šerdis su sėklelėmis ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Iš žuvies išimkite kaulus. Makaronus, žuvį ir obuolius gerai sumaišykite. Majonezą sumaišykite su tarku..

Recepto vertinimas: 0

Neapolietiškos salotos

Mėsą, burokėlį, saliero šaknį ir marinuotus agurkus supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su morkomis bei bulvėmis. Įdėkite majonezo, druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite. ..

Recepto vertinimas: 0

Riešutiniai saldainiai (Jūratės) (foto)

Riešutinė masė: riešutus sumalti kavamale. Indelyje išlydyti sviestą, įberti cukraus ir maišyti kaitinant kol cukrus ištirps. Įpilti šlakelį pieno ar grietinėlės. Maišant po truputį berti sumaltus riešutus. Kaitinant maišyti kol sutirštės. Leisti atvėsti. Iš atvėsusios masė..

Recepto vertinimas: 0

Manų saldėsis (chalva)

Į puodą įdėkite sviestą ir jį ištirpinkite. Supilkite manų kruopas ir jas gerai maišykite ir paskrudinkite, kad gautų šviesiai rudą spalvą. Iš razinų cukraus ir vandens padarykite sirupą ir jį užvirinkite. Užpilkite sirupą ant manų kruopų ir gerai maišykite, masė pradės ti..

Recepto vertinimas: 0

Mieliniai rageliai su džemu

Paruoškite tešlą: mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus. Miltus sukapokite su sviestu, sudėkite kitus tešlai skirtus produktus ir suminkykite tešlą. Iškočiokite 5-7 mm storio stačiakampius lakštus ir supjaustykite juostomis. Suraižykite tešlos juostas trikampiais. Paruoškite įd..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos salotos su ananasais ir kumpiu

Dideliame puode užvirinkite vandenį. Sudėkite vištieną, gvazdikėlius, šalavijus, lauro lapą, rozmarino šakelę, susmulkintus salierus, svogūnus, bulves ir morkas. Virkite 45-55 min., kol išvirs vištiena. Vištieną išimkite ir leiskite atvėsti. Sultinio ir daržovių neišpilkite...

Recepto vertinimas: 0

Itališka duona su pomidorais ir baziliku

Duonelę supjaustykite 2 cm storio riekelėmis. Jas apkepinkite iš abiejų pusių po 2-3 min. Apskrudintas riekeles patepkite aliejumi ir plonu sluoksneliu česnako tyrės. Dubenėlyje sumaišykite pomidorus, svogūnus, baziliką, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, balzaminį actą ir pagardinkite..

Recepto vertinimas: 5

Duonos ir pomidorų salotos su pesto padažu

Duonos kubelius apvoliokite aliejuje, suberkite į keptuvę ir pakepkite 1-2 min., kol gražiai pagels, tuomet leiskite atvėsti. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir apie 1 min. pakepinkite čili pipirą kol suminkštės, bet neparuduos. Nukelkite nuo ugnies, leiskite..

Recepto vertinimas: 0

Sicilietiškos kalafiorų salotos

Kalafiorą susmulkinkite: nupjaukite žiedelius, o kotus supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Pavirkite 2-3 min. pasūdytame vandenyje, kad šiek tiek suminkštėtų, bet nepervirkite. Išvirusius kalafiorus nusausinkite. Uždengiamame inde sumaišykite citrinos sultis, cinamoną, kajen..

Recepto vertinimas: 1

Jankių bulvių salotos

Gerai nuplaukite bulves. Jei jos didelės, supjaustykite. Virkite 15-20 minučių, kol bus minkštos. Gerai nusunkite. Kiaušinius išvirkite kietai. 4 kiaušinius supjaustykite į keturias skilteles papuošimui, kitus sukapokite. Majonezą, grietinę, actą, Dižono garstyčias ir petražoli..

Recepto vertinimas: 0

Briuselio kopūstų sriuba su mėsos kukuliais

Kopūsto gūžę virti sultinyje. Į maltą mėsą sudėti supjaustytą ir pakepintą svogūną, kiaušinį, pipirų, mairūno, druskos ir gerai išmaišyti. Iš mėsos faršo padaryti kukuliukus. Baigiant kopūstams virti, sudėti mėsos kukulius ir virti 10-15 min. Sriubą išpilstyti į lėkšt..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių salotos su kiaulienos šonine

Išvirtas bulves supjaustome kubeliais ir apibarstome smulkintais petražolių lapeliais. Keptuvėje apkepiname kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę, sudedame smulkintus svogūnus, kiek pakepiname. Tuomet pasūdome ir pabarstome miltais. Maišydami dar pakepiname, užpilame actu bei vandeniu i..

Recepto vertinimas: 2

Plikytos tešlos vainikas su braškėmis

Braškes nuplauti ir keturias gražiausias uogas palikti. Likusias sumaišyti su vaniliniu cukrumi. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai 250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei citrinų sultimis.Suberti miltus ir maišyti, kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų. ..

Recepto vertinimas: 0

VITAMININĖS SALOTOS

Is vieno apelsino isspaudziame sultis ir sumaisome su majonezu. Marinuotus agurkus perpjauname pusiau ir isskobiame. Agurku minkstima ir visus likusius produktus (isskyrus alyvuoges - jas supjaustome ziedeliais) supjaustome kubeliais. Viska sumaisome su majonezo ir apelsinu sulciu padazu, idarome i..

Recepto vertinimas: 0

ŠVENTINĖ GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ IR BAKLAŽANŲ SRIUBA

Atrenkame keleta graziu riesutu ir paliekame sriubai papuosti. Riesutus perrenkame,nuplauname, sudedame keptus svogunus ir cesnakus. Smulkintuvu sutriname, uzpilamesultiniu. Baklazana supjaustome kubeliais, uzberiame druskos ir paliekame 15 minuciupastoveti. Po to nuplauname susidariusi skysti ir dr..

Recepto vertinimas: 0

Šventinė nugarinė

Marinatui skirtas morkas, svoguna ir saliera sutarkuojame siaudeliais, susmulkiname pora, petrazoles, idedame druskos, pipiru, mesos prieskoniu, sudedame i puoda, ipilame alaus ir uzviriname. Atvesiname uzdengtąa ir įi marinataą sudedame nugarinęe. Marinuojame per naktee03;į. IiiiiMeasą išsim..

Recepto vertinimas: 0

Samajauskų salotos

Darzoves nuplauti, morkas nuskusti, cesnakus nulupti.Pekino kopusta, kumpi, suri supjaustyti. Morkas, cesnakus sutarkuoti. Granata islukstenti. Sudeti i dubeni. Ideti prieskonius pagal skoni. Viska sumaisyti su majonezu. (algirdas)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: nedidelis