17 rezultatų ieškant "padaze"

Veršiena slyvų padaže

Kopūstų lapus nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais. Giliame inde įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytus kopūstus ir patroškinkite 2 – 3 minutes. Padėkite šiltai. Veršienos nugarinę supjaustykite griežinėliais, pakepinkite aliejuje. Likusiuose r..

Recepto vertinimas: 0

Moliuskai vyno padaže

Kaliaropes nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Svogūnus nulupti ir smulkiai supjaustyti. Apkepinti įkaitintame aliejuje. Supilti paruoštą sultinį, baltąjį vyną, degtinę ir užvirinti. Paskaninti druska bei šviežiai maltais pipirais. Sudėti nuluptą pomidorą. Moliuskus sudėti į siete..

Recepto vertinimas: 0

Sojos padaže ir citrinų rūgštyje marinuota vištiena

Marinuoti vištieną sojos padažę, citrinų sultyse ir imbiere 30 minučių. Išvirti ryžius kaip nurodyta ant pakuotės. Sušildyti 2 valgomuosius šaukštus sezamo aliejaus keptuvėje iki vidutinės temperatūros ir pradėti kepti vištieną. Iškepus vištieną ir ją išėmus į keptuvę pri..

Recepto vertinimas: 0

Virtas triušis padaže

Papjautam triušiui išimkite vidurius, išplaukite ir skerdieną sukapokite į keturias dalis.Seniems triušiams nulupkite plėvę. Taip paruošt triušieną dėkite į verdantį vandenį, pridėkite morkų, petražolių ir svogūnų. Kai užverda, pasūdykite ir baikite virti. Išvirtą triušien..

Recepto vertinimas: 4

Briedžiukai, kepti grietinės padaže

Briedžiukus švariai nuplauti, supjaustyti gabalėliais, apibarstyti druska ir 15 minučių kepti svieste. Paskui įberti miltų, sumaišyti, dar kelias minutes pakepinti, įpilti grietinės, 2 minutes pavirinti, praaušinti ir įmušti kiaušinį. Grybus sukrėsti į riebalais pateptą formą, ap..

Recepto vertinimas: 5

Kepti baravykai grietinės padaže

Nuvalytus baravykus supjaustyti griežinėliais, bulves — kubeliais. Bulves kepti svieste, kol paminkštės, sudėti grybus, svogūnus ir dar kepti. Kai bulvės iškeps, įmaišyti miltų, grietinės, prieskonių ir užvirinti. Apibarstyti supjaustytais žalumynais. Patiekti su troškintomis morko..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušės kavos padaže

Išverdama stipri kava. Į kriaušių sultis įpilama tiek nukoštos kavos, kad susidarytų 0,5 litro skysčio. Tryniai ištrinami su cukrumi, atskiedžiami kavos ir sulčių mišiniu ir sumaišomi su krakmolu. Likusi kava su sultimis užvirinama, supilama trynių - krakmolo mišinys ir, nuolat mai..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis, troškinta pomidorų padaže su grybais

Šviežią žuvį nuvalyti, atskirti filė ir sudėti į riebalais pateptą žemą puodą. Įkaitintame margarine pakepinti miltus, kapotus svogūnus ir grybus, įdėti pomidorų tyrės, įpilti skysčio, pavirinti, sudėti prieskonius. Šiuo padažu apipilti žuvį, puodą uždengti ir 20 minuči..

Recepto vertinimas: 0

Lynas baltame padaže

Žuvį supjaustyti gabaliukais. Pabarstyti druska, pipirais bei prieskoniais ir palikti porai valandų. Iškepti žuvį aliejuje, prieš tai apvoliojus miltuose iš abiejų pusių, kad gerai paskrustų. Į puodą įdėti gabalėlį sviesto, porus supjaustytus griežinėliais. Po to dėti žuvį, ..

Recepto vertinimas: 3

Žuvies filė saldžiai rugščiame padaže

1 svogūną, 2 skilteles česnako smulkiai supjaustome, 10 gramų ženšenio sutarkuojame arba įberiame 0,5 šaukštelio jo miltelių. Viską sudedame į įkaitintus 2 šaukštus aliejaus, apkepame ir įdedame 1 šaukšteli "SambalOelek" (astriųjų pipirų - peperoni tyrelės). Viską pastoviai m..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušės romo padaže

Puode ištirpinus sviestą, įberiama 2 šaukštai cukraus ir parausvinama. Atskiedžiama 2 stiklinėmis vandens ir pavirinama. Nuluptos kriaušės sudedamos į verdantį sirupą ir uždengus patroškinamos ant silpnos ugnies. Atšaldytos sirupe kriaušės sudedamos į plokščią dubenį. Į sirup..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija baltajame padaže

Paruoškite lazanijos tešlą. Kai ši kiek pastovės, ją plonai iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Lakštus virkite pasūdytame vandenyje, preiš tai įpylę 2 šaukštus aliejaus. Išvirtus lakštus sudėkite ant švarios medžiagos. Pagaminkite bešamolio padažą, įberkite į jį..

Recepto vertinimas: 0

Krevetės morkų padaže

Krevetes išvalyti ir pakepinti. Išspausti morkų sultis ir jas prakošti. Sultis pašildyti, pridėti druskos, pipirų, cinamono, tuomet įmesti gabaliuką sviesto. Cukiniją ir salieros šaknį supjaustyti ir išvirti. Plonais griežinėliais supjaustyti bulvę ir fritiūrinėje iškepti bu..

Recepto vertinimas: 0

Antis apelsinų ir vyšnių padaže

Antį išdarinėti, nuplauti, ištrinti druska ir pipirais, į vidų įkimšti sutarkuotą apelsino žievelę, tuomet surišti kojytes ir sparnelius. Nuplauti anties vidurius. Paruošti sultinį: 2 šaukštus svogūnų ir anties vidurius apkepinti taukuose; pridėti pusę porcijos morkų, sali..

Recepto vertinimas: 2

Viščiukas baltame padaže

Viščiuką išdarinėti ir 2 val. pamirkyti. Iš 1,5l. vandens, svogūnų, baltojo vyno ir prieskonių mišinio, kurį prancūzai vadina „garni", paruošti kur-bujoną. Kai šis atvės, įdėti į jį viščiuką, įberti druskos ir virti ant silpnos ugnies 1 val. Nukėlus nuo ugnies nuovirą p..

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos šonkauliukai sojų padaže

Dideliame puode užviriname 2l. vandens, sudedame nuluptą ir nuplautą morką, svogūną, laurų lapą, nuplautus ir supjaustytus kiaulienos šonkauliukus. Paverdame 10 min., po to kiaulienos šonkauliukus išimame, nuvarviname ir aptepame medaus, citrinų sulčių arba acto ir sutrinto česnako ..

Recepto vertinimas: 3

Jūros lydeka grietinės padaže

Žuvį supjaustome gabaliukais ir pabarstomedruska, pipirais. •Susmulkiname svogūną, apkepamekeptuvėje su aliejumi, įdedame miltų,supilame grietinę, paskaniname druska,pipirais, muskatais. •Kepimo formą patepame aliejumi, supilamepadažą, sudedame žuvį, ant kiekvienogabaliuko uždedame..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: padaze