25 rezultatų ieškant "peilio"

Karštos bulvių salotos

Šios karštos bulvių salotos – tai kulinarinis atradimas. Pabandykite paruošti jas kaip garnyrą prie mėsos arba vienas. Išvirkite bulves (virkite kol suminkštės). Nulupkite ir supjaustykite riekutėmis. Sudėkite kumpį į keptuvę be riebalų ir pakepinkite ant lengvos ugnies. Sudėkite p..

Recepto vertinimas: 0

Moliūgų sriuba

Moliūgo gabalą nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais ir 15 min. virti vištienos sultinyje. Masę sutrinti, kad išeitų labai skysta košė ir dar kartą pakaitinti. Sviestą sumaišyti su miltais ir sudėti į sriubą. Sriubą paskaninti prieskoniais. Kumpį supjaustyti plonomis juost..

Recepto vertinimas: 0

Marcipaniniai trapus sausainiai

Vyšnias (be kauliukų) iš kompoto nuvarvinkite rėtyje. Sultis palikite įdarui. Tada vyšnias suberkite į dubenį ir apšlakstykite romu. Taip palaikykite bent valandą, kad įsigertų romo aromato. Iš 1/3 sluoksniuotos tešlos dalies iškočiokite 26 cm skersmens lakštą. Jį dėkite ant va..

Recepto vertinimas: 5

Mušti suktinukai (zrazai)

Plonus 1/2 cm storio mėsos griežinėlius išmušti, apibarstyti druska, pipirais. Ant kiekvieno uždėti kurio nors įdaro, suvynioti į tūtelę ir galą prismeigti mediniu smeigtuku. Jeigu mėsa gera, griežinėlių galus galima stipriau išmušti ir sudūrimo vietoje kita peilio puse prispaust..

Recepto vertinimas: 3

Jautienos žlėgtainis su vaisiais

Išgyslintą nugarinę supjaustyti 3-4 cm storio riekelėmis ir padaužyti peilio kotu. Mėsos gabalus įtrinti aliejumi, pabarstyti pipirais ir palikti kelioms minutėms. Keptuvėje ištirpdyti sviestą, sudėti išilgai perpjautus bananus, ananasų griežinėlius, persikų puseles su uogiene ir ..

Recepto vertinimas: 0

Kakavinis tortas

Sviestą ištriname kartu su cukraus pudra. Įmušame kiaušinius ir dar triname. Suberiame kakavą, supilame grietinę. Kepimo miltelius ar sodą sumaišome su miltais. Dar patriname, supilame citriną. Sudedame tarkuotas citrinos ar mandarino žieveles. Tešlą minkome, paskirstome į 3 ar 4 dal..

Recepto vertinimas: 4

Pyragaičiai su riešutų įdaru

Grietinėlės sūrį ir sviestą maišikliu išsukti iki purumo. Suberti cukrų, miltus ir užminkyti tešlą. Iš tešlos suformuoti rutulį ir padalyti į keturias dalis. Jas šiek tiek paploti, sudėti į atskirus plastikinius maišelius ir 2 val. palaikyti šaldytuve. Ištraukus iš šaldy..

Recepto vertinimas: 0

Moliūgų sriuba

Moliūgo gabalą nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais ir 15 min. virti vištienos sultinyje. Masę sutrinti, kad išeitų labai skysta košė ir dar kartą pakaitinti. Sviestą sumaišyti su miltais ir sudėti į sriubą. Sriubą paskaninti prieskoniais. Kumpį supjaustyti plonomis juos..

Recepto vertinimas: 0

Viduržemio kraštų salotos

Norėdami pasigaminti kuskuso, manų kruopas suberkite į didelį dubenį ir, energingai maišydami šakute, užpilkite 250 ml verdančio vandens. Palaikykite 5 minutes, kad išbrinktų. Kuskusą supilkite į sietelį ir gerai nusunkite. Petražolių ir mėtų lapelius stambiai sukapokite. Išspau..

Recepto vertinimas: 0

Imperatoriaus pyragas (Torta imperial)

26 cm skersmens formą ištepkite sviestu arba aliejumi ir apibarstykite miltais, perteklių nupurtykite. Migdolus nuplikykite, perliekite šaltu vandeniu, nulupkite ir sumalkite. Vanilės ankštį įpjaukite ir iškrapštykite šerdį. Ankšties neišmeskite. Orkaitę įkaitinkite iki 175°C temp..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su raudonuoju migdolų padažu (Pollo almendrado rojo)

Vištą supjaustykite dalimis. Morką nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną stambiai supjaustykite. 1 l vandens įkaitinkite puode. Sudėkite vištą, morką, svogūną, česnako skiltelę, citrininę melisą ir citrinos lapus. Pa..

Recepto vertinimas: 0

Keptos tortilijos su kiauliena (Garnachas)

Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morką nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Į puodą sudėkite mėsą, morkos kubelius, supjaustytus svogūnus bei česnakus, čiobrelius ir lauro lapą. Įpilkite 750 ml karšto vandens ir pagardinkite druska. Uždenkite ir v..

Recepto vertinimas: 2

Saldusis Atole (Atole dulce)

Vaisius nuplaukite ir susmulkinkite. Puode išmaišykite 125 ml šalto vandens su krakmolu. Tada supilkite ½ l vandens ir vaisių sultis. Nuolat maišydami pakaitinkite. Sudėkite vaisius, vanilę ir cukrų. Nukelkite nuo viryklės ir patiekite. Atole turi būti tiršta. Pagal skonį vaisių gali..

Recepto vertinimas: 5

Tortilijos su jautiena (Burritos de res)

Mėsą supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnaką nulupkite. Svogūną supjaustykite griežinėliais, o česnaką sutraiškykite. Užvirinkite sultinį su svogūnu bei česnako skiltele. Įdėkite mėsą, pasūdykite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 2 val. Nuplikykite pomidorus, nulupkite..

Recepto vertinimas: 3

Žemės riešutų padažas (Salsa de cacahuate)

Įkaitinkite kuo sunkesnę keptuvę. Džiovintas aitriąsias paprikas apkepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių 1-2 min., saugodami, kad neprisviltų. Po to pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir užpilkite 250 ml karšto vandens. Česnako skilteles nulupkite. Plaktuvu sutrinkite žemė..

Recepto vertinimas: 0

Plikyti pyragėliai su avietėmis

Didelį pergamentinio popieriaus lakštą perlenkiame perpus, kad viduryje būtų lenkimo žymė. Tada popierių atlenkiame. Ant jo persijojame miltus, suberiame cukrų. Į puodą įpilame šalto vandens ir sudedame kubeliais supjaustytą sviestą. Vandenį su svietu kaitiname, nuolat maišydami m..

Recepto vertinimas: 4

Meksikietiškas pomidorų padažas (Salsa de jitomate)

Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, išimkite sėklas ir sukapokite. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnakus sutraiškykite. Aitriąsias paprikas įpjaukite, pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir smulkiai supjaustykite. Petražoles ..

Recepto vertinimas: 0

Velnio padažas (Salsa endiablada)

Keletą česnako skiltelių ir svogūną nulupkite. Pakepkite sunkioje keptuvėje ant vidutinės ugnies dažnai pavartydami. Neleiskite per daug patamsėti. Nulupkite likusias česnako skilteles. Tada pakepkite aitriąsias paprikas. Į puodą supilkite actą, sudėkite aitriąsias paprikas, sulau..

Recepto vertinimas: 0

Raudonosios enchilados (Enchilados rojas)

Aitriąsias paprikas paskrudinkite sausoje keptuvėje, stebėdami, kad jos nepridegtų. Po to pašalinkite sėklas bei pertvarėles ir aitriąsias paprikas užpilkite šiltu vandeniu. Palikite pastovėti 20-30 min. Keptuvę išvalykite ir joje apkepinkite pomidorus, išimkite ir nulupkite odelę. ..

Recepto vertinimas: 3

Žaliųjų citrinų sriuba (Sopa de lima)

Vištienos krūtinėlės filė bei kepenėles nuplaukite ir nusausinkite. Česnako skilteles ir svogūnus nulupkite. Kalendras nuplaukite. Užvirinkite 1,5 l vandens su 1 česnako skiltele, geltonuoju svogūnu ir kalendromis. Pasūdykite, įdėkite vištienos krūtinėlės filė, uždenkite ir vir..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiškas pyragas (Marquesote)

Sviestą išlydykite ir palikite atvėsti. Didelę stačiakampę formą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Orkaitę įkaitinkite iki 180-190°C temperatūros. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite kartu su druska iki standžių putų. Atsargiai išmaišykite tr..

Recepto vertinimas: 4

Meksikietiška Visų Šventųjų duona (Pan de muerto)

Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles ir 1 arb. š. cukraus. Įpilkite 50 ml šilto vandens ir sumaišykite. Uždengtą pastatykite šiltai 15-20 min. Išlydykite sviestą. Kai tik mielės iškils, sudėkite šiltą, bet nekarštą sviest..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška Velykų duona (Pan de Pascua)

Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles, cukrų, įpilkite šilto pieno ir sumaišykite košę. Užbarstykite dar šiek tiek miltų ir uždengę virtuviniu rankšluosčiu pastatykite šiltai 20 min., kad iškiltų. Svogūną nulupkite i..

Recepto vertinimas: 0

Griliažinis tortas

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Tešlai skirtus kiaušinius dėti įmušti į dubenėlį ir išplakti su 2 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Po truputį suberti cukrų ir plakti tol, kol masė pasidarys balkšva ir puri. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir maltais ..

Recepto vertinimas: 5

Amerikietiškas bananų pyragas (Banana Bread)

Sviestą gerai išsukite su cukrumi, supilkite išplaktus kiaušinius ir viską gerai sumaišykite. Bananus nulupkite, sugrūskite, sumaišykite su persijotais miltais, kepimo milteliais, soda ir druska. Po to sumaišykite abi tešlas, suberkite kapotus riešutus. Maišykite, kol tešla pasida..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: peilio