25 rezultatų ieškant "razinos"

Desertas Kūčia

Kviečius nuplauti ir pamerkti nakčiai. Kitą dieną išvirti, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus perkošti per sietą. Aguonas nuplauti, nuplikyti, 2 kartus permalti mėsmale. Išmaišyti su medumi, cukrumi ir prieskoniniais vaisiais. Patiekiant suberti kviecius ..

Recepto vertinimas: 0

Medaus vainikas

Miltai sumaišomi su kėlimo milteliais. Medus pakaitinamas su cukrumi ir ataušinamas iki kambario temperatūros. Į margariną arba aliejų supilamas medus, įmušama po kiaušinį ir maišoma, kol masė pasidaro puri. Paskui pilama po truputį grietinė, suberiamos razinos, prieskoniai. Paruošt..

Recepto vertinimas: 0

Sklindžiai su razinomis

Tešla paruošiama kaip lietiniams su mielėmis. Nuplautos ir nuvarvintos razinos sudedamos į pagamintą tešlą, ir iškepami sklindžiai. Patiekiant valdyti užpilami sviestu ar grietine. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Raudonųjų kopūstų salotos

Kopūstai smulkiai supjaustomi, pasūdomi ir lengvai patrinami rankomis. Razinos nuplikomos, svogūnai supjaustomi plonais griežinėlais. Viskas sumaišoma. Salotos palaikomos 45 minutes, kol kopūstai suminkštėja. Paruoštos salotos sudedamos į salotinę ir užpilamos obuolių tyre, suplakta s..

Recepto vertinimas: 0

Desertas „Kūčia“

Kviečius nuplauti ir pamerkti nakčiai. Kitą dieną išvirti, kol suminkštės, kelis kartus keičiant vandenį. Minkštus grūdus perkošti per sietą. Aguonas nuplauti, nuplikyti, 2 kartus permalti mėsmale. Išmaišyti su medumi, cukrumi ir prieskoniniais vaisiais. Patiekiant subert..

Recepto vertinimas: 0

Citrinų gira

Citrinas nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Cukrų, 70 g razinų ir citrinas užplikykite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti, kad ruošinys atvėstų iki 30 laipsnių. Tada į ruošinį supilkite su cukrumi ištrintas mieles, uždenkite drobule ir pastatykite šiltai, kad ..

Recepto vertinimas: 0

Salotos „Sveikata“

Morkos ir obuolys sutarkuojami. Razinos 30 minučių brinkinamos šaltame vandenyje, tada sudedamos į morkų ir obuolių masę, supilamas aliejus, suberiamas cukrus. Viskas išmaišoma ir papuošiama petražolėmis. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Obuoliukas“

Sviestas išsukamas, į jį sudedami ištrinti tryniai su cukrumi. Želatina 40 minučių brinkinama ir ištirpinama 1 stiklinėje skysčio. Obuoliai nuplaunami, nusausinami ir, išėmus sėklalizdžius, sutarkuojami tiesiog į išsuktą sviesto ir trynių masę. Maišant sudedami kiti priedai, tar..

Recepto vertinimas: 0

Saldus bulvių apkepas

Bulvės stambiai sutarkuojamos, margarinas iki purumo išsukamas su cukrumi ir kiaušiniais, sudedamos bulvės, razinos ar paruošti obuoliai, suberiamas vanilinis cukrus. Viskas gerai sumaišoma. Taip paruošta tešla sukrečiama į gerai riebalais išteptą skardą ir vidutinio karštumo orkait..

Recepto vertinimas: 0

Citrinų gira

Į emaliuotą kibirą ar kitą indą sudedamos nuplautos razinos, griežinėliais supjaustytos citrinos, užpilamos verdančiu vandeniu ir palaikoma 24 val. Perkošiama, supilamos ištrintos mielės, suberiamas cukrus, įlašinama esencijos, išmaišoma ir rauginama. Išrūgusi gira supilstoma į ..

Recepto vertinimas: 0

Sulynė

Sula supilstoma į butelius, į kiekvieną įdedama po 2—3 nuplautas razinas, griežinėlį citrinos (sėklos išimamos), įpilama spirito ir buteliai sandariai uždaromi. Laikoma šaltoje patalpoje. Po 6—7 savaičių tinka gerti. ..

Recepto vertinimas: 0

Svočios pyragas (karvojus)

Tešla paruošiama kaip pagerintam pyragui, suvartojant pusę sviesto. Jeigu ji esti per kieta, minkant įpilama pašildytos grietinėlės. Iš pakilusios tešlos iškočiojamas piršto storumo pailgas lakštas, patepama minkštu sviestu, užbarstoma razinomis ir suvyniojamas ilgas volelis, iš ku..

Recepto vertinimas: 1

Pyragas su varške, obuoliene ar kitais priedais

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui. Varškė gerai ištrinama su sviestu, mušama po vieną kiaušinį, dalimis beriamas cukrus ir gerai ištrinama, kad būtų vientisa masė, tada suberiamas vanilinis cukrus, nuplautos razinos ir miltai. Kai užminkyta tešla pakyla, iškočiojamas ..

Recepto vertinimas: 0

Varškės plokštainis

Tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, manų kruopos, pusė cinamono, razinos, vanilinis cukrus ir 5 išplakti kiaušinių baltymai. Tešla atsargiai išmaišoma. Į duonos džiūvėsėlius, sudrėkintus grietinėle arba pienu, sutarkuojami (stambiai) nulupti obuoliai, suberiamas lik..

Recepto vertinimas: 0

Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu ir 2 kartus permalti. Obuolius nulupti, stambiai sutarkuoti. Margariną ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus išplakti, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti. Ta..

Recepto vertinimas: 4

"Babilono" pyragas

Miltus, išmaišytus su kepimo milteliais, sukapoti su margarinu, suberti cukrų, sudėti trynius, grietinę. Užminkyti pakankamai kietą tešlą. Iškočioti į dvi dalis, sudėti į kepimo skardas, patepti džemu, o ant viršaus supilti išplaktus su dviem šaukštais cukraus baltymus. Apiberti..

Recepto vertinimas: 0

Desertas "Mažyliams"

Sūrelį išmaišyti su smulkiai supjaustytais vaisias. Želė paruošti pagal instrukciją. Kai sustings, dėti į aukštus desertinius indelius, sluoksniuojant želė ir sūrelio masę. Ant viršaus užberti bakalie. Palaikyti šaldytuve, kad sustingtų. ..

Recepto vertinimas: 0

Aguonų tortas

Aguonos užplikomos verdančiu vandeniu, nusunkiamos ir 2-3 kartus sumalamos. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Visi baltymai išplakami iki standžių putų pabarstant kapotais riešutais bei maltomis aguonomis. Tryniai išsukami su cukrumi, suberiami prieskoniai, razinos. Plakti balty..

Recepto vertinimas: 0

Arbatos kremas su razinomis

Razinas nuplauti, nusausinti ir pamerkite 2 val. į romą. Arbatžoles užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti 5 min., kad pritrauktų. Perkošus ant arbatos išspausti citrinos sultis, suberti citrinos žieveles. Atvėsinti. Arbatoje išbrinkinti želatiną, pakaitinti įstačius į karšto van..

Recepto vertinimas: 0

ĮDARYTA ŽĄSIS

Isdarineta zasis itrinama druska.Idarui nulupti obuoliai ir slyvos supjaustomos, riesutai smulkiai sukapojami, suberiama cukrus, razinos, dziuveseliai ir viskas sumaisoma. I zasi pridedama idaro ir uzsiuvama. Ji dedama i keptuva, uzpilama puse stiklines vandens ir 1,5 val. kepama, palaistant atsirad..

Recepto vertinimas: 0

KIAULIENOS FILĖ SU MORKOMIS IR MANGU

Mesa nuplauname ir nusausiname bei supjaustome nedideliais kubeliais. Svogunus nulupame ir susmulkiname. Morkos nuskutamos ir supjaustomos griezineliais. Mangas nulupamas ir susmulkinamas. Razinos nuplikomos karstu vandeniu, nuvarvinamos ir uzpilamos apelsinu sultimis. Aliejuje pakepinami svogunai, ..

Recepto vertinimas: 0

ALUJE TROŠKINTAS KARPIS

Isvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasudomas, pabarstomas miltais, pipirais, uzpilamas atskiestu actu ir pusvalandi palaikomas saltai. I puode pakaitinta alu sudedamas karpis, sviestas, suberiami dziuveseliai, uzdengiama ir troskinama 30-40 minuciu. Baigiant troskinti sudedamos razinos, tarkuot..

Recepto vertinimas: 0

GRIKIŲ APKEPAS

Isverdama biri grikiu kose. Sviestas issukamas su cukrumi, idedamas kiausinio trynys, 300 g varskes, ismirkytos razinos, tarkuota apelsinu zievele, isplaktas baltymas. Mase sukreciama i istepta riebalais, dziuveseliais pabarstyta forma. Pavirsius islyginamas ir apibarstomas likusia varske (100 g). K..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLIŲ IR RYŽIŲ PUDINGAS

I verdanti piena suberiami nuplauti ryziai ir paliekami isbrinkti. Margarinas issukamas su cukrumi ir kiausiniu tryniais, i juos suberiama vanile. Viskas sumaisoma su gerai isbrinkusiais ryziais. Paskiausiai sukreciami isplakti kiausiniu baltymai, suberiamos razinos, kapoti riesutai, supjaustyti obu..

Recepto vertinimas: 0

VENGRIŠKI LIETINIAI

Pirmiausia razinas uzpilame romu ir paliekame pastoveti. Teslai skirtus produktus ismaisyti ir iskepti lietinius blynus. Jei tesla bus per tirsta galima dar ipilti pieno. Riesutus permalti per mesmale, ideti cukraus pudros. Razinas issemti is romo, lengvai nuspausti ir sudeti i reisutu mase, viska g..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: razinos