25 rezultatų ieškant "spalva"

Anties krūtinėlė su apelsinų padažu

Riebioje anties krūtinėlės pusėje šiek tiek įpjaukite odą (rombo formos) ir tą pačią pusę kepkite įkaitintoje keptuvėje tol, kol taps auksinės spalvos. Tuomet ją apverskite ir vieną minutę pakepkite, o po to vėl apverskite ir pašaukite į orkaitę trims minutėms. Neperkepkite, p..

Recepto vertinimas: 0

"Grybai" iš bulvių

Labai kruopščiai išplauti bulves šepetuku [gal net nenaudojamu dantų šepetuku]. Į puodą įpilti vandens ir pasudyti. Palaukti kol vanduo užvirs. Sudėti bulves ir virti iki tol kol bulvės pasidarys minkštos. Tada vandenį nupilti, o bulves atšaldyti. Dabar pats linksmiausias momentas. D..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanų ir cukinijų užkandėlė

Į aliejų įmaišykite česnaką, druską ir prieskoninę druską. Atpjaukite po 12 baklažano ir cukinijų griežinėlių. Duoną skrudinkite tol,kol ji įgaus aukso spalvą. Duoną aptepkite aliejaus mišiniu. Aliejumi aptepkite ir cukinijų bei baklažano griežinėlius, o paskui pakepinkite. V..

Recepto vertinimas: 0

Greitai paruošiamos bulvės

Kietesnes bulves pjaustyti griežinėliais, minkštesnes - kubeliais. Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, mėsą - plonais šiaudeliais. Bulves ant vidutinio stiprumo ugnies apkepti, kol įgaus aukso spalvą. Suberti supjaustytus svogūnus ir mėsą. Kepti 5 minutes dažnai pamaišant. Pasūd..

Recepto vertinimas: 0

Želė skanumėlis

Paprastą želatiną (2 šaukštus) užpilkite 300 ml vandens ir palikite valandai išbrinkti. Tuo metu pasirinktą spalvotą želė suberkite į atskirus indelius ir pagal instrukciją užpilkite vandeniu. Papildomai įberkite po 1-2 šaukštus cukraus. Tuomet indelius pašildykite ant ugnies ar m..

Recepto vertinimas: 2

Saldžiarūgštė tiršta sriuba

supjaustyti bulves kūbeliais ir sudeti virti. įpilti i keptuvę nemažai aliejaus ir sudeti kepti dideliais kubeliais supjaustytus svogūnus. Į šiek tiek pakeptus, tačiau neapskrudintus svogūnus sudėti kūbeliais (vėl gi dideliais) supjaustytas paprikas. pakepti, jei megstate ispausti 4-5 n..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušės karamelėje

Nulupkite kriaušes, bet kotelius palikite. Išimkite šerdeles ir įtvirtinkite kriaušes, kad jos gerai laikytųsi. Tirpdykite cukrų tol, kol jis ims burbuliuoti ir įgaus gelsvai rudą spalvą. Į verdantį vandenį supilkite ir citrinų sultis. Sudėkite kriaušes, vanilinį cukrų bei cinamon..

Recepto vertinimas: 0

Rudasis grybų padažas

Miltus sausai pakepinti. Įkaitintuose riebaluose apkepinti šiaudeliais supjaustytas prieskonines daržoves, pridėti pomidorų tyrės, įpilti rudojo sultinio (išvirto iš pakepintų kaulų) ir viską pavirinti. Norint, kad padažo spalva būtų gražiai rusva, galima pridėti deginto cukraus, i..

Recepto vertinimas: 0

Ryto sumuštinis

Grietinėlę, 2 saukstus medaus, isplaktą kiausinį, cinamoną, sultis sumaisykite ir suplakite. Duonos riekes panardinkite į misinį ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol jos įgaus auksinę spalvą. Apkeptą duoną plonai patepkite medumi ir pabarstykite sokolado drožlėmis. Ant 5 ..

Recepto vertinimas: 0

Makaronai su varškės įdaru ir špinatais

Puode pakaitinkite aliejų. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Saldytus spinatus sudėkite į puodą su svogūnais, įpilkite truputį vandens ir pavirkite apie 15 minučių. Įberkite druskos, pipirų ir truputį tarkuoto muskato. Kepamąjį indą istepkite sviestu..

Recepto vertinimas: 4

Klasikinė lazanija

Puode užvirinkite 2 1 sūdyto vandens. Kiekvieną lazanijos lakstą virkite atskirai po 5 minutes, po to pamerkite į saltą vandenį. Įdaras. Keptuvėje istirpinkite 30 g sviesto ir pakepinkite farsą. Nuvalykite, nuplaukite, supjaustykite morkas, salierą ir sutarkuokite. Nulupkite svogūną ir ..

Recepto vertinimas: 0

Rūgusio pieno (kefyro) drebučiai

Želatina emaliuotame dubenėlyje užpilama atšaldytu virintu vandeniu ir palaikoma 2 val. Paskui statoma ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišant ištirpdoma. Rūgusis pienas, grietinė, cukrus ir prieskoniai dubenyje sukami, kol pasidarys vientisa tiršta tyrelė. Į ją iš lengvo pilama i..

Recepto vertinimas: 2

Kokteilis "Marios"

Į taurę įpilti ryškia spalva nudažytą sirupą, o ant viršaus - visus su ledo gabaliukų sumaišytus gėrimus ir įdėti citrinos griežinėlį. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 0

Stiprus kokteilis

Į taurę įdėti norima spalva nudažytą, sukapotą ledą ir supilti visus recepte nurodytus gėrimus. Ant taurės krašto uždėti citrinos griežinėlį. Šaltinis: http://www.coctail.lt ..

Recepto vertinimas: 0

Velykinis tortas

Į miltus, pabertus ant lentos, burokine tarka tarkuojamas per naktį šaldytuve laikytas margarinas. Ant viršaus sudedama visa grietinė, 2 tryniai, supilamos citrinos sultys, suberiamas vanilinis cukrus, tada tešla kapojama dideliu peiliu, stumiant nuo šonų į vidurį. Taip maišoma, kol vis..

Recepto vertinimas: 2

Daržovių suflė

Sūrį sutarkuoti. Paimti gilų ugniai atsparų indą, ištepti jį sviestu (apie 15 g), o kraštus pabarstyti 2 šaukštais sūrio. Indą pastatyti į šaltą patalpą. Į puodą supilti pieną, įdėti į jį lauro lapelius, virti ant silpnos ugnies 30 minučių. Susmulkinti saldžiuosius ra..

Recepto vertinimas: 0

Vynuogių lapuose marin. agurkai

Agurkus porai valandų pamerkti į šaltą vandenį. Vynuogių lapus nuplikyti verdanciu vandeniu. Išvirti marinatą iš vandens, druskos ir rūgšties. Kiekvieną agurką įvynioti į vynuogės lapą ir talpiai sudėti į iškaitintus stiklainius. Užpilti marinatu ir palikti valandai. Po valand..

Recepto vertinimas: 0

Manų saldėsis (chalva)

Į puodą įdėkite sviestą ir jį ištirpinkite. Supilkite manų kruopas ir jas gerai maišykite ir paskrudinkite, kad gautų šviesiai rudą spalvą. Iš razinų cukraus ir vandens padarykite sirupą ir jį užvirinkite. Užpilkite sirupą ant manų kruopų ir gerai maišykite, masė pradės ti..

Recepto vertinimas: 0

Kiniški mėsos ir ryžių pietūs (Skaistės)

Mėsą supjaustyti linijomis, karį ištirpinti svieste ir sumaišyti su aštriais prieskoniais. Masę įtrinti į mėsą, apipilti raud. vyno actu ir palaukti 20 minučių. Per tą laiką supjaustyti daržoves, o česnaką susmulkinti. Tada pradėti kepti mėsą aliejuje. Kepant įpilti truputį ..

Recepto vertinimas: 0

Mano žagarėliai (Onutės)

Kiaušinius, cukrų, miltus sudedi į indą, gerai išmaišai, išminkai. Turi gautis minkšta tešla. Kočioji gana plonus lakštus(blynus), kad neliptų - pabarstyti miltais. Pjaustai kaspinėlius ir formuoji nedidelius žagarėlius. Puode užkaitini aliejų (ar gerai įkaitęs patikrinti imetan..

Recepto vertinimas: 4

Pyragėliai su brokoliais (Ramunės) (foto)

Brokolių galvutes nupjaustom ir 1 minutę paverdam pasūdytame ir parūgštintame vandenyje; gerai nuvarvinam ir atvėsinam. Kumpį supjaustom kubeliais ar juostelėm, sūrį sutarkuojam. Viską sumaišom, sudedam brokolius, majonezą, prieskonius ir gerai išmaišom. Tešlos gabalėlio kraš..

Recepto vertinimas: 0

Karštas šokoladas (Karinos)

Į prikaistuvį sudėti margariną. Supilti pieną. Užvirinti. Užvirus berti kakavą [masė turi būti tamsesnė už pieniško šokolado spalvą]. Pavirti keletą minučių. Sudėti grietinę ir dar pavirti visą masę apie pusę minutės. ..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta jautiena su kokosais

Kumpį nuplauname, nusausiname ir supjaustome kubeliais. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudedame kumpio kubelius. Kepame uždengtoje keptuvėje 15 minučių, nustatę mažą kaitrą. Mėsai apskrudus, suberiame smulkintus kokosus. Kepiname apie 3 minutes. Kol mėsa kepa, gaminame padažą. Kito..

Recepto vertinimas: 0

Plikyti pyragėliai su avietėmis

Didelį pergamentinio popieriaus lakštą perlenkiame perpus, kad viduryje būtų lenkimo žymė. Tada popierių atlenkiame. Ant jo persijojame miltus, suberiame cukrų. Į puodą įpilame šalto vandens ir sudedame kubeliais supjaustytą sviestą. Vandenį su svietu kaitiname, nuolat maišydami m..

Recepto vertinimas: 4

LIETUVIŠKI BARŠČIAI

Rukyto kumpio ar kitu rukytu produktu sultinys iskosiamas ir i ji sudedamos siaudeliais supjaustytos morkos, veliau - siaudeliais supjaustyti svogunai. Kai morkos isvirs, sudedami siaudeliais supjaustyti rauginti burokeliai. Kad spalva butu grazesne, ipilama puse stiklines raugintu burokeliu rugstym..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: spalva