25 rezultatų ieškant "spalvos"

Briedukų padažas

Mažoje sunkioje keptuvėje užvirinkite vandenį su cukrumi, nemaišydami, kol pasidarys auksinės spalvos karamelė. Nuėmus keptuvę nuo ugnies, atsargiai įpilkite raudonojo vyno acto ir 1 šaukštą balzamo acto keptuvės pakraščiu. Maišykite mišinį ant vidutinio karštumo ugnies, kol iš..

Recepto vertinimas: 0

Močiutės pyragas

Sumaišyti “Malsena Ekstra” miltus, sviestą, cukrų, kiaušinį ir druską, išminkyti tešlą ir 30 minučių padėti į šaldytuvą. Iš pieno ir manų kruopų išvirti košę ir atšaldyti. Košę sumaišyti su suplaktais su cukrumi baltymais ir prieskoniais. Atšaldytą tešlą plonai iško..

Recepto vertinimas: 4

Irisų fondiu

1. Cukraus pudrą ir demeraros cukrų sumaišykite dideliame prikaistuvyje. Ant šiltos viryklės palengva kaitinkite, kol cukrus ištirps. Nukelkite nuo viryklės. Truputį kondencuoto pieno išmaišykite su krakmolu, kol masė pasidarys vientisa. 2. Kukurūzų krakmolo tyrelę, grietinėlę ir li..

Recepto vertinimas: 4

Sklindžiai

Vandenį sušildykite iki 40 laipsnių, sudėkite druską, cukrų ir su trupučiu pašildyto vandens ištrintas mieles. Pilkite miltus ir maišykite. Baigdami maišyti supilkite tirpintą sviestą, išmaišykite iki galo, apibarstykite miltais ir pastatę šiltai leiskite tešlai pakilti. Į keptuv..

Recepto vertinimas: 3

Kaimiškas meduolis

Bulves nuskusti, nuplauti, galus nupjauti, isskobti vidų, sumesti į verdantį vandenį ir užvirinti, tada isgriebti, apvolioti plaktame kiausinyje ir džiūvėsėliuose. Jautieną sumalti, pakepinti su sviestu, sudėti grybus, grietinę ir džiūvėsėlius, gerai ismaisyti. Siuo įdaru prikimstas..

Recepto vertinimas: 5

Nugarinės kepsnys

Nugarinę apibarstykite druska, pipirais ir kepkite karštoje keptuvėje ant sviesto kol nugarinė pasidarys gražios aukso spalvos. Tada dėkite į orkaitę ir kepkite 30 minučių apipildami ištekėjusiomis sultinis ir riebalais. Mėsą išimkite, o likusias sultis užvirinkite, įpilkite mėsos..

Recepto vertinimas: 0

Auksinės keptos bulvytės

Bulves nuskuskite ir gerai nuplaukite. Supjaustykite šiaudeliais ar griežinėliais (kaip patogiau). Įkaitinkite keptuvėje aliejų, į jį suberkite prieskonius ir pakaitinkite 30-40 sekundžių. Suberkite supjaustytas bulves ir kepkite vartydami medine mentele kol gražiai apskrus. Gerai iškep..

Recepto vertinimas: 0

Stirniena, troškinta su ryžiais [plovas]

Mėsą supjaustyti ir pakepinti riebaluose iki rausvos spalvos kartu su supjasutytu svogūnu, morkomis, petražole, pomidorų tyre. Įpilti sultinio, pridėti sultinio, pridėti ryžių, prieskonių ir troškinti.Jei mėsa seno žvėries, ryžius sudėti vėliau, kai mėsa apvirs. Gerokai patroški..

Recepto vertinimas: 0

Ant grotelių kepta lašiša su sojų padažu

Į puodą supilame sojų padažą, medų, sudedame aitriąją papriką. Kaitiname, kol viskas gerai susimaišys. Lašišą dedame į nemetalinį dubenį, užpilame atšaldytu medaus marinatu. Pamaišome, kad visus gabalėlius apsemtų, ir paliekame pastovėti. Grilį įkaitiname. Lašišą dedame a..

Recepto vertinimas: 0

Keptas ešerys grybų padaže

Žuvis supjaustyti gabalais, pabarstyti prieskoniais ir kiek palaikyti. Paskui apvolioti miltais, iš abiejų pusių iki rusvumo apkepinti ir sudėti į dubenį. Įkaitintuose riebaluose iki auksinės spalvos pakepinti miltus, įpilti sultinio, vyno, įdėti grietinės, tarkuotą obuolį, prieskoni..

Recepto vertinimas: 0

Tortas "Auksinė karūna"

1. Torto kepimo formą išklojame pergamentiniu popieriumi, pateptu sviestu. Riešutus susmulkiname virtuviniu kombainu. Suberiame į jį miltus ir išmaišome. 2. Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius sudedame į vieną dubenį, o penkis baltymus - į kitą (likusius baltymus galima užša..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai meduoliukai

Ant garų ištirpinkite medų, cukrų ir sviestą. Sudėkite likusius ingredientus (visi prieskoniai turėtų būti sumalti). Viską suminkykite. Tuomet iškočiokite apie 0,5cm storio blyną. Išpjaustykite norimos formos meduoliukus ir kepkite orkaitėje (ant sviestinio popieriaus) kol gražiai ..

Recepto vertinimas: 5

Pikantiški ryžiai su apelsinais

Ryžius virti įpylus 5-6 stiklines vandens, nepervirti. Svogūną ir salierą pakepinti svieste, kol svogūnai pasidarys auksinės spalvos. Tada sudėti ryžius, įpilti sultis, pasūdyti. Virti 10 minučių ant silpnos ugnies. Paruoštą patiekalą galima apibarstyti tarkuota citrinos žievele. ..

Recepto vertinimas: 0

Kepti liežuvio griežinėliai

Virtą liežuvį, nulupus odelę, supjaustyti įtsrižai storesniais griežinėliais. Griežinėlius suvilgyti išplaktame kiaušinyje, apvolioti maltais džiūvėsėliais ir kepti įkaitintame svieste, pasidarys gražios aukso spalvos. Keptą liežuvį išimti iš keptuvės, sudėti į lėkš..

Recepto vertinimas: 0

Gaivinantis tortas su migdolais (Ramunės)

Želatiną išbrinkinti nedideliame kiekyje šalto vandens. Želė ruošiam, kaip nurodyta ant pakelio ir pradedam stingdinti (kad būtų tąsi). Į pusę litro verdančio vandens supilam didesnę pusę želatinos ir kondensuotą pieną. Likusią supilame per pusę į geltoną ir žalią želė. &..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušių, pankolių ir graikinių riešutų salotos

Paskrudinkite graikiškus riešutus 180 laipsnių karštumo orkaitėje 5-8 minutes, kol pasidarys traškūs. Nulupkite gorgonzolos sūrio luobelę, sūrį sutrupinkite pirštais. Trečdalį jo sudėkite į dubenėlį su raudonojo vyno actu. Po truputį įplakite aliejų, kad padažas sutiršt..

Recepto vertinimas: 0

Riešutų karamelė (Griliažas)

Puodelyje išlydykite sviestą. Į jį suberkite cukrų bei riešutus. Masę kaitinkite maišydami, kol cukrus taps rusvos spalvos. Karamelės masę išpilkite ant aliejumi pateptos lentos. Kai karamelė sustings, smulkiai sutrupinkite peiliu...

Recepto vertinimas: 4

Aviečių - riešutų nugos tortas

Biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis. Lengviausiai padalinsite tvirtu siūlu: juo apjuoskite biskvitą ir, sukryžiavę siūlo galus, traukite į priešingas puses. Apatinę biskvito dalį aptepkite puse riešutų nugos ( receptą, kaip ją pagaminti, žiūrėkite skyrelyje " Viskas de..

Recepto vertinimas: 3

Punšo tortas

Orkaitę įkaitinti iki 175-200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus su 6 šaukštais šalto vandens išplakti iki standžių putų. Plakant suberti cukrų bei citrinos žievelę. Maišiklio greitį sumažinti iki žemiausios padalos ir po vieną sudėti trynius. ..

Recepto vertinimas: 0

ŽUVIES KROKETAI

Zuvies file isvirti garuose. Bulves isvirti su lupenomis, aplupti. Zuvs ir bulves sumalti mesmale arba pertrinti. I mase ideti kiausini, trynius, krapus, druska, pipirus ir viska gerai ismaisyti. Is mases formuoti kroketus ir kepti aliejuje iki aukso spalvos...

Recepto vertinimas: 0

PUSRYTINIAI SUMUŠTINIAI

Suri sutarkuojame burokine tarka, imuuame kiausini ir viska gerai ismaisome. Batona supjaustome riekelemis. Ant kiekvienos riekeles dedame paruostos mases (gana riebu sluoksni). Ikaitiname alieju keptuveje. Dedame paruostus sumustinius i keptuve taip, kad uzteptoji mase atsidurtu ant ikaitusiu rieba..

Recepto vertinimas: 0

RYŽIŲ APKEPAS SU MIGDOLAIS

Nuplautus ryzius sudeti i verdanti vandeni ir virti 5 min., po to nukosti. Uzvirti piena, sudeti tarkuota citrinos zievele, suberti ryzius ir virti 35 min. I isvirtus ryzius sudeti susmulkintus migdolus, cukru, kiausinio trynius ir ipilti romo, viska ismaisyti. Baltymus isplakti iki standziu putu ir..

Recepto vertinimas: 0

SPANGUOLIŲ PYRAGĖLIAI

Plačiu peiliu ant vaflių užtepamas sluoksnis "Rududu". Lakštai suslėgiami, sudėdami į uždaromą metalinę torto formą. Viršus gausiai apdedamas spanguolėmis. Paruošiama želė, tik pilama perpus mažiau vandens, nei parašyta instrukcijoje. Jau stingstančią žele apliejamos spanguolės..

Recepto vertinimas: 5

„Kulebiaka" su šokoladiniais ryžiais ir raudona žuvimi

•Į puodą įpilame 1 stiklinę vandens, suberiame ryžius ir verdame, kol ryžiai suminkštėja. Baigiant virti suberiame šokoladą ir paverdame, kol šokoladas ištirpsta. •Kitame puode nedideliame kiekyje vandens verdame špinatus. Verdame, kol nelieka vandens. Špinatus nuvarviname.•Į ke..

Recepto vertinimas: 4

Saldžiarūgštė kiaulienos filė

PasiruošimasKiauliena supjaustyt 10 g gabaliukais. Į dubenį sudėti kiaulieną, kiaušinio baltymą, krakmolą (KOKĮ KIEKĮ, NŽN, KNYGOJ KLAIDA, NENURODYTA) ir maišyti kol mėsa pasidengs storu pastos sluoksniu.Kitam inde sumaišyti porą, imbierą, česnaką, sojos padažą, vyną, cukrų, ac..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: spalvos