25 rezultatų ieškant "sultis"

Pynutė su džiovintomis slyvomis

Mieles sumaišyti su ½ stiklinės šilto pieno ir 1 šaukšteliu cukraus, paliekti 15-20 minučių, kad pakiltų. Į dubenį suberti miltus, sudėti tarkuotą sviestą, kiaušinio trynį, mieles, cukrų ir druską, citrinos sultis ir žieveles. Supilti likusį pieną ir citrinos sultis. Tešlą ge..

Recepto vertinimas: 0

Laimo-citrinų ledai

Dideliame inde gerai sumaišykite pieną, cukrų, grietinėlę, citrinos žievelę ir sultis, laimo žievelę ir sultis. (Mišinys gali sukrekėti.) Šaldykite 3-4 litrų ledų gaminimo aparate pagal aparato gamintojo instrukcijas. Laikykite 4 valandas. Jei norite, patiekite papuošę citrinos bei ..

Recepto vertinimas: 0

Ledai su cinamonu ir šiltomis obuolių sultimis

1. Sumaišykite įmuštus kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų bei cinamoną ir gerai išplakite mikseriu. 2. Kitame inde išplakite grietinėlę ir sukrėskite ją į indą su plaktais kiaušiniais. Supilkite į formą ir palaikykite šaldiklyje 4–5 val. 3. Sumaišykite cukrų, vandenį ir konce..

Recepto vertinimas: 0

Medaus kremu įdarytos citrinos

Citrinas nuplikyti. Peiliu nupjauti vieną galą, kad jas būtų galima pastatyti. Minkštimą išskobti ir išspausti sultis. Paruošti kremą: į išspaustas sultis sudėti medų, trynius, ir ant garų plakti, kol sutirštės. Ataušinti, sudėti išplaktą grietinėlę ir išmaišyti. Kremu įda..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių sulčių gira

Į sultis supilamas virintas atvėsintas vanduo. Mielės ištrinamos su cukrumi, išmaišomos su virintu vandeniu ir tada viskas supilama į sultis. Suberiamas likęs cukrus, išmaišoma ir 12 - 16 valandų rauginama. Išrūgus gira supilama į buteliukus ir dar palaikoma 2 - 3 dienas. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos ketvirtėliai

Nuplautus vištienos ketvirtadalius ištepkite paprikos padažu ir 30 minučių palaikykiite šaldytuve. Apelsinus nuplikykite ir perpjaukite perpus. Vieną pusę supjaustykite griežinėliais. Kitos pusės žievelę sutarkuokite. Iš abiejų pusių išspauskite sultis. Vištieną gerai ištepkite..

Recepto vertinimas: 0

Ypatingasis obuolių tortas

Paruošti marcipanų masę: sausoje keptuvėje pakepintus migdolus sumalti kavamale. Iš cukraus, vandens ir acto išvirti sirupą. Truputį atvėsinti ir maišant suberti migdolus, supilti citrinų sultis. Iš truputį atšilusios tešlos iškočioti 3 lakštus. Vieną apibarstyti cukraus pudra, ..

Recepto vertinimas: 0

OBUOLINIS SŪRIS

Ant supjaustytų obuolių supilti 1,5 kg. cukraus, išmaišyti mediniu šaukštu ir palikti vėsioje patalpoje arba balkone 1-2 paroms. Atsiradusį skystį-sultis nupilame į puodą ir pastatome sultis virti. Kiek pavirus, dar nuvarviname likusias sultis nuo obuolių. Praktiškai ten neturi likti v..

Recepto vertinimas: 0

Apelsininiai keksiukai

Ištirpinkite margariną. Sutarkuokite geltonąją nuplauto ir nusausinto apelsino žievelės dalį, paskui apelsiną perpjaukite perpus ir išspauskite sultis. Išsukite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite pravėsusį margariną. Išmaišykite sausus komponentus, sudėkite tark..

Recepto vertinimas: 4

Šaltoji sriuba

Pomidorų sultis, mėsos sultinį, alyvų aliejų, citrinų sultis sumaišyti su ledo gabaliukais ir supilti į dubenį. Nulupti ir sutrinti česnaką. Svogūną ir šviežią agurką nulupti, kruopščiai išvalyti žaliąsias paprikas. Visas daržoves supjaustyti 1 cm storumo kubeliais. Viską g..

Recepto vertinimas: 0

Antis su apelsinais

Antį gerai nuplauname, nusausiname. Morką ir petražolės šaknį gerai nuplauname drugnu tekančiu vandeniu, nusausiname ir supjaustome nedideliais kubeliais. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Vieną apelsiną nulupame ir aštriu peiliu padalijame skiltelėmis. Nulupame vieno apelsino..

Recepto vertinimas: 0

Ananaso bavarijos kremas

Išmirkyti ir ištirpinti želatiną 1/4 stkl. ananasų sultyse. Užvirti likusias sultis. Vos vos suplakti kiaušinio trynius su cukrumi. Sultis pamažu pilti ant kiaušinių masės ir ant mažos ugnies pastoviai maišant virti kol masę dengs šaukštelio kuprelė, o perbraukus pirštu linija la..

Recepto vertinimas: 4

Bananų apkepas (Ramunės)

Sviestą ištrinti su puse cukraus ir tryniais, sudėti trintus bananus, citrinų sultis ir išplakti. maišant supilti ananasų sultis ir džiūvėsėlius, įmaišyti plaktus baltymus. Sudėti į skardą ir kepti 30 - 40 min. valgom karštą su raudonu vynu. ..

Recepto vertinimas: 0

Drebučiai "Rūta"

Mėtas užpilti verdančiu vandeniu (300 g) ir palaikyti 15 min. Nupylus pasaldinti (20 g), supilti ištirpusią želatiną (10 g).Bruknes sutrinti, išspausti sultis, o luobeles, užpylus vandeniu (200 g), 15 min. pavirti. Į nuovirą dėti cukrų (50 g), supilti išspaustas sultis, ištirpusią ..

Recepto vertinimas: 0

Desertas su sultimis

Uogas nuplauname ir nuvalome. Kiekvieną uogą supjaustome skiltelėmis. Obuolių sultis sumaišome su vaniliniu cukrumi ir užpilame ant uogų. Sumaišome ir paliekame 20 minučių pastovėti. Želatiną išbrinkiname nedideliame šalto vandens kiekyje. Iš vieno greipfruto išspaudžiame sultis,..

Recepto vertinimas: 0

Apelsininiai sausainiai (Polvorones de naranja)

Nutarkuokite vieno apelsino ir pusės citrinos žieveles. Išspauskite vaisių sultis. Apelsinų sulčių turėtų būti apie 50 ml. Minkštą sviestą išplakite su ¾ cukraus pudros. Įmaišykite kiaušinio trynius ir pamažu supilkite apelsinų sultis. Migdolus sumaišykite su miltais ir sudėk..

Recepto vertinimas: 0

Apelsinų tortas

Išminkykite visus produktus, skirtus trapiai tešlai (išskyrus apelsinų džemą). Tešlą suspauskite į rutulį, suvyniokite į foliją ir mažiausiai 30 min. laikykite šaldytuve. Tada iškočiokite apskritą lakštą ir įklokite į 26 cm skersmens tortinę. Tešlą prieš kepdami subadykit..

Recepto vertinimas: 0

Šaltalankių gėrimas (Jūratės) (foto)

Nuplautas šaltalankių uogas užpilti karštu (bet ne verdančiu) vandeniu, kad apsemtų ir palaikyti maždaug 2 min., (taip vėliau jos lengviau susimaigys). Tada vandenį nupilti, o uogas sumaigyti. Ant dubenėlio krašto uždėti dvigubos marlės gabalėlį ir nupilti susidariusias sultis. Uog..

Recepto vertinimas: 2

Cukinijų uogienė su citrinomis

Cukinijas supjaustyti gabaliukais, supilti 200 g cukraus ir palaikyti vėsioje vietoje, kol išsiskirs sultys. Cukinijas užvirti ir virti ant silpnos ugnies 4-5 min. Po to puodą nuo ugnies nukelti ir palaikyti 10-12 val. vėsioje vietoje. Sultis nupilti, o cukinijas, subėrus likusį cukrų, vė..

Recepto vertinimas: 4

SERBENTŲ MORSAS

Morsas - vienas is seniausiu Rusijos gerimu. Manoma, kad jis jau buvo geriamas praeito tukstantmecio pradzioje. Tai vienas is lengviausiai paruosiamu gaiviuju gerimu. Jis ruosiamas is uogu ar vaisiu sulciu, bei nuoviru, kuriame verda isspaudos. Siulau pabandyti padaryti pagal si recepta ir taip pat ..

Recepto vertinimas: 5

GREIPFRUTŲ PUTESIAI SU ŠOKOLADINIAIS SAUSAINIAIS

Sausainiams kiausiniu baltymus isplakame su cukrumi ir druska. Riesutus sumaisome su kakava ir isplaktais kiausiniu baltymais. Iskepame nedidelius paplotelius. Putesiams isspaudziame 1 greipfruto sultis. Likusi greipfruta isskirstome skiltelemis. Nutarkuojame citrinos zieve ir isspaudziame sultis. S..

Recepto vertinimas: 4

SILKĖS IR APELSINŲ UŽKANDIS

Nutarkuojame apelsinu zieveles, isspaudziame sultis. Sumaisome ir verdame, kol nugaruos puse skyscio. Nukosiame, sultis dar karta uzverdame ir supilame isleista krakmola, i bulviu kose imusamekiausini ir sudedame tarkuota suri. Kepame orkaiteje 10 minuciu 180 C temperaturoje.I lekste supilame sutirs..

Recepto vertinimas: 0

Trešnių sultys su minkštimu

Nuplautas tresnes, geriau be kauliuku, kaitinti 60-70 C temperaturoje, kol suminkstes. Tuomet pertrinti per asutini ar plastmasini tinkleli. Sultis su minkstimu reikia gaminti greitai, nes trinant i zaliava patenka daug oro, todel ji gali patamseti ir suirti nemazai vitaminu. Kad sultys nepatamsetu,..

Recepto vertinimas: 0

Erškėtuogių sultys

Prinokusias uogas gerai nuplauti ir uzpilti vandeniu, kad apsemtu. Kaitinti uzdengtas 15 min. ne aukstesneje kaip 95C temperaturoje, tik neuzvirti. Kai vaisiai suminksteja, sultis atskirti. Vaisius vel uzpilti vedanciu vandeniu, kurio imti 2 kartus maziau nei pradzioje. I 1 l vandens prideti 2 g cit..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių marmeladas

Obuolius nulupti, isimti seklalizdzius, supjaustyti skiltelemis, sudeti i puoda, apibarstyti cukrumi ir 24 vai. laikyti kambario temperaturoje. Susidariusias sultis nupilti ir virti, kol liks puse turio. I sultis sudeti paruostus obuolius ir maisant virti 20 min. Isvirusi marmelada sukresti i stikla..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: sultis