25 rezultatų ieškant "sumalti"

Aguročių ikra

Nuvalytus aguročius sumalti mėsmale, sudėti į gilią keptuvę, įpilti aliejaus ir troškinti, kol jie suminkštės. Įdėti mėsmale maltų pomidorų, pakepinti svogūnų ir viską troškinti 10 minučių. Druskos, česnakų, kvepiančių pipirų pagal skonį. Vietoje agur..

Recepto vertinimas: 3

Didžkukuliai su jautienos nugarinės įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopščia..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos ir silkės apkepas

Mėsą sumalti kartu su bulvėmis ir silke. Įmušti kiaušinius ir sudėti grietinę. Formą ištepti margarinu, sudėti masę, apibarstyti džiūvėsėliais ir tarkuotu sūriu. Kepti orkaitėje 20 minučių. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Koldūnai su mėsa

Tešlos paruošimas: Į indą įmušti kiaušinius, supilti vandenį, pasūdyti, suberti 200 g miltų ir viską gerai išmaišyti. Subėrus likusius miltus tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti mažais kvadratėliais ar apskritimais. Mėsos paruošimas: Avieną ir jautieną sumalti. Svogūną s..

Recepto vertinimas: 4

Didžkukuliai, cepelinai

Išvirti 5 bulves su lupenomis, ataušinti, nulupti ir sumalti mėsmale. Kitas bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. Išsunkti, bet neišpilti sulčių, atidėti jas 15 minučių, kol dugne nusės krakmolas. Tada sultis nupilti, o krakmolą kartu su išvirtomis bulvėmis suberti į tark..

Recepto vertinimas: 3

Prėskučiai (šližikai) su aguonpieniu

Mesa supjaustyti gabalais, apvolioti miltais ir kepinti svieste arba taukuose, kol apsitrauks rusva plutele. Prideti pjaustyto svoguno. Ipilti vandens arba sultinio, iberti druskos ir pipiru. Kai skystis uzvirs, prideti siaudeliais supjaustytu vaisiu, ipilti vyno arba obuoliu sulciu ir uzdengus dang..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai su aguonų įdaru

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti. Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves. Nulupti virtas bulves. Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopš..

Recepto vertinimas: 0

Orinis žuvies pyragas

Žuvies filė išvalyti, apšlakstyti actu, pasūdyti ir uždėti troškinti jos pačios sultyse. Paskui ataušinti ir sumalti mėsmale drauge su pieniškomis dešrelėmis, lašiniais, svogūnu ir išmirkytomis baltos duonos riekelėmis. Petražoles ir kaparius sumaišyti su faršu, pagardinti actu..

Recepto vertinimas: 0

Kimšti paukščių kakleliai

Paukščių kaklelių odą nusmaukti nuo kaklo kaulėtosios dalies ir išplauti. Paukštienos kepenėles, skilvelius, širdeles, sparnelius ir kiaulieną išvirti ir sumalti mėsmale. Kartu sumalti česnakus ir svogūną. Į mėsos masę įberti pipirų, druskos, sudėti išmirkytas pyrago riekeles..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių vyniotinis

Bulves nuskusti, isvirti, sutrinti arba sumalti, įberti miltų, druskos, įmusti kiausinius ir suminkyti teslą. Morką ir salierą stambiai sutarkuoti, kopūstą ir svogūną smulkiai supjaustyti, svogūną pakepinti su riebalais. Visas daržoves sudėti į puodą, užpilti maždaug pusę stiklin..

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių sriuba

Isvirti sultinį.Atskirai į verdantį vandenį sudėti nuplautas dilgėles, pavirinti 5 min, tada ispilti ant sietelio ir, kai nuvarvės, sumalti jas mėmale.Nuplautas rūgstynes sumalti kartu.Supjaustytas morkas, petražoles ir svogūnus paspirginti riebaluose. Į verdantį sultinį sudėti sumalt..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su džiovintais vaisiais

Iš tešlai skirtų produktų paruošti sluoksniuotą tešlą. 2 val. ją laikome šaltai. Iškočioti 4 mm storio tešlos lakštą. Supjaustyti jį kvadratais (10x10). Įdarui džiovintas kriaušes pavirti nedideliame kiekyje vandens. Atšaldytas kriaušes ir razinas sumalti mėsmale, sum..

Recepto vertinimas: 0

Įdarytas kalakutas

Kalakutą gerai nuplauti, išdžiovinti ir įtrinti druska. Kepenis nuplauti, supjaustyti gabaliukais ir truputį apkepinti svieste su druska, pipirais bei sutrintu lauro lapeliu. Apkepintas kepenis sumalti mėsamale, sumaišyti su piene išmirkyta duona ir vėl sumalti. Į gautą masę prid..

Recepto vertinimas: 3

Plokštainis su džiovintais abrikosais

Sviestą supjaustyti gabaliukais ant stalo, ant viršaus užsijoti miltus ir cukraus pudrą. Masę sukapoti peiliu, viduryje padaryti duobutę ir į ją įmušti kiaušinį. Tešlą gerai išminkyti ir dėti valandai į šaldytuvą. Abrikosus bei riešutus nuplikyti verdančiu vandeniu ir orka..

Recepto vertinimas: 0

Paukštienos paštetas

Iš anksto įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių. baltą duoną supjaustyti gabalėliais ir pamerkti į grietinėlę. Viščiukų krūtinėles ir lašinukus smulkiai sumalti mėsmale. Prieskonines daržoves ir pievagrybius stambiai sukapoti ir su svogūnais patroškinti svieste. Atvėsinti ir suma..

Recepto vertinimas: 0

Vaisinės duonos kiškutis (Jūratės) (foto)

Nuo duonos nupjauti plutelę ir sumalti mėsmale arba sutrinti trintuvu. Riešutus sumalti kavamale. Susmulkinti džiovintus vaisius, kartu su maltais riešutais, įmaišyti į duonos masę. Įmaišyti kiaušinio trynį. Iš gautos vaisinės duonos suformuoti kiškutį, įdėti razinų akis ir kep..

Recepto vertinimas: 1

Žuvies kukuliai (Jūratės)

Žuvį sumalti, svogūnus smulkiai supjaustyti, sutarkuoti morką. Išmirkyti baltos duonos riekutes. Išplakti kiaušinius ir juos įmaišyti į žuvies faršą, taip pat dėti nuspaustas duonos riekeles, prieskonius. Suformuotus kukulius virti piene. Kols verda kukuliai, svieste pakepinti tarkuo..

Recepto vertinimas: 2

Daržovių salotos su juodosiomis alyvuogėmis

Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje (apie 10 min.), atvėsinkite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Nuvalykite artišokus- kietus išorinius jų lapus nuskabykite, nupjaukite viršutinį pumpuro trečdalį ir nuvalykite kotą. Tuomet perpjaukite artišokus išilgai ir išvalykite vidų. Didel..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su žirniais ir šonine ar kumpiu

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus bei šoninę (ar kumpį) ir pakepinkite, kol svogūnai pasidarys permatomi, o mėsa įgaus rusvą atspalvį (apie 5 min.). Sudėkite žirnius, 2 šaukštus petražolių ir įpilkite ½ stiklinės (12..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su krevetėmis ir apelsino žievele

Krevetes virkite garais virti skirtame puode, kol suminkštės (3-5 min.). Nukelkite nuo ugnies ir pastatykite į šiltą orkaitę. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 4 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite r..

Recepto vertinimas: 0

Dietiniai avižiniai sausainiai (Jūratės)

Gautus rupius avižinius miltus sumaišyti su vandeniu (jo riekia tiek, kad tešla išeitų kaip blynams arba kaip skysta grietinė), įberti džiovintų vaisių. Viską išmaišius, šaukštu dėti po truputį tešlos ant kepimo popieriaus. Sausainius kepti orkaitėje kol šiek tiek pagels ir suk..

Recepto vertinimas: 4

POŽARSKIO VIŠTIENOS KOTLETAI

Vista nuplauti, isdarineti, mesa atskirti nuo kaulu, sumalti mesmale (kulsiu ir sparneliu kaulus padeti i sali). Bandeles ismirkyti grietineleje, isspausti minkstima ir ismaisyti su 50 g sviesto. Sumaisyti su mesa ir dar syki sumalti. Misini pasudyti, paskaninti pipirais ir su grietinele isminkyti. ..

Recepto vertinimas: 5

Cepelinai

Bulves nuskusti ir sutarkuoti smulkia trintuve. Bulvių tarkius išsunkti per marlę, skysčio neišpilti, bet palaukti, kol nusistovės krakmolas. Virtas bulves sutrynti į košę. Tuomet nupilti tarkių išsunktą skystį ir krakmolą sudėti į tarkius. Bulvių košė, bulvių tarkiai, krak..

Recepto vertinimas: 4

ŽUVIES KOTLETAI

Viena paprika sumalti. LIkusiais paprikas smulkiai supjaustyti ir virti ant silpnos ugnies 10 min. Baigiant virti pasudyti ir papipirinti. Tada nukozti ir sudeti malta paprika. Svogunus smulkiai supjaustyti ir perlieti verdanciu vandeniu. Zuvies file apslakstyti sultimis ir palikti atsileisti. 2 ..

Recepto vertinimas: 4

Kepenu ir silkes paštetas

Apvirtas kepenis sumalti su zaliais svogunais. I sia mase ideti vistos ar zasies tauku. Ismirkyta silke sumalti. Viska gerai sumaisyti. (Elena)..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: sumalti