25 rezultatų ieškant "virtomis"

Troškintos stintos majoneze ,,Karotinas“

Nesmulkiai supjaustytą morką ir svogūnus pakepiname svieste. Į puodą sudedame pakepintas morkas ir svogūnus, ant jų – išdorotas, pasūdytas stintas, supilame majonezą „Karotinas“ ir truputį vandens, įdedame pipirus ir lauro lapus, troškiname atvirame puode ant mažos u..

Recepto vertinimas: 2

Grybų ir kiaušinių apkepas

Kapotus grybus, kiaulieną, svogūnus ištroškinti ir ataušinti. Į troškinį įpilti su pienu išplaktų kiaušinių, įdėti prieskonių, sumaišyti. Paruoštą masę sukrėsti į riebalais pateptą formą ir kepti, kol gerai iškeps ir paviršius paraus. Patiekti karštą su virtomis bulvėmi..

Recepto vertinimas: 0

Grybų ir žuvies apkepas

Formą patepti riebalais, sudėti gabalėliais supjaustytus grybus ir žuvį. Miltus (ir kapotą svogūną, jeį jo dedama) pakepinti riebaluose. Įpilti pieno, 10 minučių pavirinti ir ataušinti. Į padažą įmaišyti prieskonių, žalių kiaušinių ir užpilti ant grybų ir žuvies. Viršų a..

Recepto vertinimas: 0

Natūralūs kiaulienos maltiniai su svogūnais

Į maltą kiaulieną pridėkite pipirų, druskos, įpilkite šalto sultinio arba vandens, masę išminkykite , ir darykite apvalius, suplotus maltinius. Juos iškepkite įkaitintuose riebaluose kartu su smulkiai supjaustytais svogūnais. Natūralius maltinius paduokite su virtomis arba keptomis bul..

Recepto vertinimas: 5

Daržovės su šviežiais briedžiukais

Briedžiukus nuvalyti, nuplauti, įpilti daug vandens ir kaitinti, kol vanduo beveik užvirs. Kaitinant grybus maišyti, kad nuo jų nelygaus paviršiaus geriau nusiplautų nešvarumai ir smėlis. Paskui sukrėsti į kiaurasamtį, nuvarvmti ir supjaustyti. Daržoves nuvalyti, supjaustyti gražiais ..

Recepto vertinimas: 0

Grybai, troškinti su obuoliais

Paruoštų grybų kepurėles perpjauti į keturias dalis, kotelius supjaustyti plonais skridinėliais ir troškinti riebaluose. Kai grybai paminkštės, sudėti gabalėliais supjaustytus obuolius ir dar patroškinti.Miltus sumaišyti su šaltu skysčiu, supilti į grybus ir viską dar pavirti.Prid..

Recepto vertinimas: 0

Šaltibarščiai su rugštynėmis

Bulves nuplaukite šepetėliu, nušluostykite, patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir plikytais kmynais. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 40 min. Varškę išsukite su grietine, žalumynais ir sutrintu česnaku. Bulves įpjaukite ir įkrėskite į vidų varškės masės. Tada vėl dėkit..

Recepto vertinimas: 0

Raugintų kopūstų salotos 2

Kopūstai sumaišomi su virtomis pupelėmis. Iš mirkytos silkės išimami kaulai, minkštimas supjaustomas nedideliais gabalėliais ir sudedamas į salotas. Svogūnas smulkiai supjaustomas, pakepinamas aliejuje ir užpilamas ant kopūstų. Pagal skonį įdedama druskos, užbarstoma pipirų ir išm..

Recepto vertinimas: 0

Troškintas triušis

Triušį apipjaustyti, kad jis tilptų į troškintuvą, ir kepti įkaitintuose riebaluoe, kol apsitrauks šviesiai rusva plutele. Paskui įpilti karšto sultinio ar vandens ir uždengus dangčiu troškinti. Kiek patroškinus supilti vyną, sudėti prieskonius ir prieskonines daržoves. Ištroškin..

Recepto vertinimas: 2

Daržovių ir mėsos troškinys su kava

Išpjausčius iš mėsos plėves, supjaustyti ją 2 cm kubeliais, apkepinti troškintuve įkaitintuose riebaluose ir apibarstyti druska. Kartu pakepinti žiedais supjaustytus svogūnus, supilti kavą. Troškinti ant mažos ugnies. Baigiant troškinti, sudėti pusiau arba į keturias dalis perpjauta..

Recepto vertinimas: 0

Kepti žuvų vyniotiniai su grybais

Žuvies filė pasūdyti ir apšlakstyti citrinos sultimis. Savo sultyse arba vandenyje išvirtus grybus smulkiai sukapoti, sumaišyti su griežinėliais supjaustytu svogūnu ir petražole ir plonu sluoksniu uždėti ant žuvies filė. Filė suvynioti ir surišti 15 cm ilgio siūlais. Formą arba ug..

Recepto vertinimas: 0

Karšis, įdarytas grybais ir ryžiais

Žuvį nuskusti, nupjaustyti pelekus, išimti žiaunas arba nupjauti galvą, išimti vidurius, išplauti ir išpjauti stuburo kaulą. Vidų pabarstyti druska, pašlakstyti actu ir 30 minučių palaikyti šaltai. Įdarui išvirti ryžius ir sumaišyti su kapotais grybais, kiaušiniu, svieste pakepin..

Recepto vertinimas: 3

Virtos rūkytos dešrelės

Mėsa sumalama mėsmale kartu su lašiniukais, pridedama sumaltų prieskonių, druskos pagal skonį, įpilama truputis sultinio ir viskas gerai išminkoma. Daromos trumpos minkštos dešrelės persukant žarnas ar jas perrišant. Kiek apdžiovinamos ir paskui trumpai parūkomos karštuose dūmuose..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena, troškinta su svogūnais

Kiauliena supjaustoma gabalais, apkepinama riebaluose, sudedami supjaustyti svogūnai, morkos, prieskoniai, užpilama trupučiu sultinio, pasūdoma. Viskas ištroškinama. Valgoma su virtomis bulvėmis ir troškintais svogūnais. Aukštaičiai šį patiekalą gamina pietums. ..

Recepto vertinimas: 0

Virta jautiena

Mėsa dedama į verdantį vandenį, kad apsemtų, sudedamos prieskoninės daržovės ir ant mažos ugnies verdama, kol suminkštės (1—2 val.). Baigiant virti pasūdoma, sudedami prieskoniai. Išvirusi mėsa supjaustoma skersai raumenų nestorais griežinėliais, sudedama į paruoštą svog..

Recepto vertinimas: 0

Virta rūkyta jautienos nugarinė

Į verdantį vandenį panardinama jautienos nugarinė, vandeniui vėl užvirus, mėsa išgriebiama, nusausinama, įtrinamą druska, sumaišyta su prieskoniais ir salietra ar cukrumi, paskui kišama į nekarštą orkaitę ar krosnį, kad apdžiūtų. Po to įvyniojama į subadytą (skylėtą) p..

Recepto vertinimas: 0

Mėsos kukuliai

Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu nuspaustu pyragu, sudedami svieste pakepinti smulkiai pjaustyti svogūnai, petražolių lapeliai, kapoti kietai virti kiaušiniai, prieskoniai ir druska. Viskas gerai išsukama, daromi pailgi kukuliai — „cepelinai", pavoliojami džiūvėsėliuose ir kep..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos vyniotinis

Mėsa storesnėse vietose įpjaunama, pamušama, įtrinama su druska sumaišytais prieskoniais, sutrintu česnaku. Paskui ji susukama, įvyniojama į sudrėkintą celofaną ar marlę ir virvele surišama. Išimtas kaulas sukapojamas ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis 20 min paviri..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiškas avienos kepsnys

Mėsa keletą valandų pamirkoma išrūgose ar rūgusiame piene (galima marinuoti ir parūgštintame vandenyje — marinate). Ma- rinuota mėsa nusausinama, įvyniojama į drobę, iš visų pusių pamušama, prismaigstoma česnako skiltelių ir paviršius dar įtrinamas sugrustu su druska čes..

Recepto vertinimas: 0

Virtas karosas

Nuvalyta ir nuplauta žuvis supjaustoma gabalais, pasūdoma ir sudedama į prieskoninių daržovių ir prieskonių sultinį, (sultinys turi žuvį vos apsemti) ir verdama 1/2 val. Tiekiama sudėta į pašildyta pusdubenį su virtomis arba troškintomis daržovėmis (pupelėmis, morkomis, žali..

Recepto vertinimas: 0

Troškintas ungurys

Ungurys nulupamas, nuplaunamas, supjaustomas gabalais, pašlakstomas citrinos sultimis, pabarstomas druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojamas džiūvėsėliuose ar miltuose ir apkepinamas svieste. Dedamas į troškintuvą su supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis (svogūnais, salieru),..

Recepto vertinimas: 0

Veršiena su pievagrybiais

Svogūnus nulupame, sudedame į verdantį vandenį ir 5 minutes paverdame, po to nusunkiame. Pievagrybius nuplauname ir supjaustome. Veršieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome taip, kad prie kiekvieno gabalo liktų po kaulą. Pabarstome druska, pipirais ir miltais. Apkepiname įkaitintuose ..

Recepto vertinimas: 1

STRĖVOS SUKTINIS

Mesa ismusama, pabarstoma prieskoniais, druska ir ant jos dedamas idaras.Idaras: ismirkyti grybai isverdami, supjaustomi kubeliais ir pakepinami su susmulkintais svogunais. Atsaldytas idaras sumaisomas su sviestu ir is jo formuojamas volelis. Sudejus idara, mesa suvyniojama voleliu ir pamirkoma i ki..

Recepto vertinimas: 0

TROŠKINTA AVIENA SU MAIRŪNAIS

Prieskonines darzoves stambiai sutarkuojamos (svogunai smulkiai supjaustomi) ir viskas pakepinama riebaluose kartu su miltais. Cesnakas ir mairunai sugrudami su druska. Virta aviena supjaustoma nedideliais gabaliukais ir viskas sudedama i pakepintas prieskonines darzoves, pridedama pomidoru (ar pomi..

Recepto vertinimas: 0

Įdarytas karpis

Zuvu file sumalti kartu su karpio kepenimis, pieniais arba ikrais, dviem vandenyje ismirkytomis bandelemis bei svogunu ir sumaisyti su prieskoniais. Isdarineta karpi prikimsti sio idaro ir susiuti. Ugniai atspariame keptuve islydyti 100g sviesto ir su teptuku is visu pusiu aptepkite karpi. Ji orkait..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: virtomis